Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα απάτη εις βάρος καταναλωτών έγινε γνωστή και δημοσιοποιήθηκε από αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με ανακοίνωση πολλά είναι τα θύματα που απαντούν σε τηλεφωνική επικοινωνία για δήθεν κληρώσεις μέσω κοινωνικών δικτύων και σε μηνύματα κινητής τηλεφωνίας, μέσω των οποίων μπορούν ή έχουν ήδη κερδίσει δωροεπιταγές.

Διαβάστε ακόμη: Θεσπρωτία: Τρομερή γιαγιά «ξεσκέπασε» το κύκλωμα των απατεώνων με τα τροχαία

Αναλυτικά σύμφωνα με ανακοίνωση των My Market: «Τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα ψευδούς πληροφόρησης για διενέργεια διαγωνισμών και προωθητικών ενεργειών από την εταιρεία μας. Τα κρούσματα που έχουν σημειωθεί αφορούν σε τηλεφωνική επικοινωνία, κληρώσεις μέσω κοινωνικών δικτύων και σε μηνύματα κινητής τηλεφωνίας, μέσω των οποίων καλούνται οι παραλήπτες, επισκέπτες και πελάτες μας να προσέλθουν στα My market γιατί δύνανται ή έχουν ήδη κερδίσει δωροεπιταγές μεγάλης αξίας για εξαργύρωση στα καταστήματα μας. Η επικοινωνία ενδέχεται να λαμβάνει χώρα με τη μορφή αυτοματοποιημένου μηνύματος που ζητά από τον αποδέκτη να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες, όπως η πληκτρολόγηση του κινητού τηλεφώνου ή άλλου προσωπικού δεδομένου προκειμένου να μεταβεί στο επόμενο στάδιο και να διεκδικήσει το δώρο του. Επιπλέον, έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις στις οποίες διαγωνισμοί εντός πλαισίου κοινωνικών δικτύων, ζητούν από τους χρήστες να συμμετάσχουν με όποια μορφή αντίδρασης για να κερδίσουν δωροεπιταγές ή άλλου τύπου έπαθλα. Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας όταν δέχεστε προσκλήσεις για συμμετοχή σε τέτοιου είδους προωθητικές ενέργειες ή διαγωνισμούς, διαβάζοντας με προσοχή τους όρους πριν την αποδοχή τους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA