ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/08/2021 18:43

Φωτιά στα Βίλια: Οι φλόγες «καταπίνουν» τους πυροσβέστες που δίνουν την ύστατη «μάχη» πάνω στο δρόμο

Μία εικόνα συγκλονιστική, που δείχνει το μέγεθος της φωτιάς στα Βίλια, είναι η προσπάθεια δημιουργίας ενός τείχους πάνω στο δρόμο, προτού η φωτιά περάσει από τη μία πλευρά του δρόμου στην άλλη.

Φωτιά στα Βίλια: Οι φλόγες «καταπίνουν» τους πυροσβέστες που δίνουν την ύστατη «μάχη» πάνω στο δρόμο
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Παρατεταγμένα πυροσβεστικά, πυροσβέστες από Ελλάδα και Πολωνία και εθελοντές προσπαθούν να δημιουργήσουν ανάχωμα στη φωτιά στα Βίλια, προκειμένου να μην περάσει τον κεντρικό δρόμο της περιοχής, οδηγώντας τις φλόγες στον οικισμό. Η φορά των ανέμων έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, καθώς αλλάζει την πορεία της φωτιάς συνέχεια, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να προσπαθεί να κυνηγήσει τις φλόγες ώστε να μην φτάσει η πυρκαγιά στα σπίτια. Μία εικόνα συγκλονιστική, που δείχνει το μέγεθος της φωτιάς στα Βίλια, που καίει για τρίτη ημέρα τεράστια έκταση δάσους.

Αυτή την ώρα συνεχίζεται η προσπάθεια ελέγχου και του νοτίου τμήματος της πυρκαγιάς προς Βένιζα, Γκίνη και Αγία Τριάδα, με ενέργειες διάνοιξης ζωνών ειδικά για αποφυγή επέκτασης προς Καντήλι και Μελετάκι. Σύμφωνα με την εκτίμηση του δορυφορικού συστήματος Copernicus της ΕΕ στην περιοχή έχουν καεί περίπου 48.000 στρέμματα.

«Φοβόμαστε ότι τα Βίλια θα καούν απόψε. Και το λέω αυτό γιατί οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αυτή τη στιγμή είναι δυνατοί και αυτό επιδεινώνει την κατάσταση. Καίγεται ο λόφος κάτω από το γήπεδο των Βιλίων και αν σταματήσουν τα εναέρια μέσα θα καούμε. Οι περισσότεροι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρόλο που η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Απειλούνται οι κατοικίες μας», αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΩΤΙΑ ΒΙΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ