Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Βίλια για τέταρτη μέρα. «Υπάρχουν πολλά μέτωπα και πολλές αναζωπυρώσεις. Εχουν καεί επτά σπίτια στο Καραούλι και υπάρχει κίνδυνος λόγω των ανέμων να εξαπλωθεί η φωτιά». Αυτό κατήγγειλε, μιλώντας στο OPEN TV ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης.  Την ίδια ώρα, η φωτιά, όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων, Κώστας Φυλακτός, κατεβαίνει προς τον δήμο Μεγαρέων. «Κάνουμε έκκληση για εναέρια μέσα. Δεν πετάει ούτε ένα ελικόπτερο. Υπάρχει άπνοια. Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού. Δεν υπάρχουν δρόμοι για να φτάσουμε στη φωτιά. Χρειαζόμαστε εναέρια μέσα», καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων. 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, υπάρχουν πολλά ενεργά μέτωπα της φωτιάς και τώρα κινείται προς το Καντήλι ενώ σε ένα άλλο μέτωπο οι φλόγες πλησιάζουν τους οικισμούς Οινόη και Πανόραμα (πρώην ΤΙΤΑΝ). Στα παραπάνω σημεία έχουν επικεντρωθεί οι επιχειρήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων, που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σταματήσουν την πορεία της προς τους οικισμούς, η οποία παράλληλα έχει ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις σε όλη την περίμετρο πολλών χιλιομέτρων, στην οποία έχει εξαπλωθεί.

Ήδη ενισχύθηκαν και τα εναέρια μέσα και πλέον επιχειρούν περιοδικά 14 ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού Beriev-200. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα είναι βελτιωμένη η κατάσταση και δεν κινδυνεύουν άμεσα οι οικισμοί Αγία Παρασκευή, Καραούλι και Θέα, για τους οποίους είχε γίνει σύσταση απομάκρυνσης των κατοίκων από τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά βρίσκονται μέσα στην καυτή περιοχή και κυρίως υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Γι' αυτόν τον λόγο όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή για εκκένωση αν χρειαστεί.

Λόγω της φωτιάς, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους: Στην επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου- Ψάθας- Βιλίων από την Ψάθα προς Πόρτο Γερμενό- Βίλια, στην λεωφόρο Κατανδρομών από το ύψος της οδού Νέας Ζωής στα Μέγαρα στο ρεύμα προς όρος Πατέρας, και στην Λ. Κατανδρομών από το ύψος του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου Μεγάρων στο ρεύμα προς το όρος Πατέρας.

Εικόνες θλίψης στο Καραούλι από τη φωτιά  

Χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν καεί από τη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη για τέταρτη μέρα. Στο Καραούλι έχουν καεί ολοσχερώς επτά σπίτια. Οπως μπορείτε να δείτε από το οδοιπορικό του OPEN TV, παντού υπάρχουν στάχτες και καπνοί. Το σκηνικό θυμίζει με πεδίο μάχης, καθώς φλόγες κατακαίνε το όρος Πατέρα, με τις επίγειες δυνάμεις να μην μπορούν να επιχειρήσουν στο σημείο. Ο οικισμός Καραούλι έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές από την πύρινη λαίλαπα και οι εικόνες είναι εφιαλτικές. Οι εικόνες προκαλούν θλίψη με την πόλη να θυμίζει μια πόλη φάντασμα. Το μέγεθος της καταστροφής είναι αρκετά μεγάλο και αποκαλύφθηκε με το πρώτο φως της ημέρας. Ωστόσο, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA