Μενού
  • Α-
  • Α+

Να παραπεμφθεί σε δίκη η 33χρονη γυναίκα που κατηγορείται ότι απήγαγε τη 10χρονη Μαρκέλλα από την περιοχή της Τούμπας τον Ιούνιο του 2020 αλλά και ένας 41χρονος άντρας, ο οποίος φέρεται να ήταν συνεργός της προτείνει η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το thestival.gr, η 33χρονη κατηγορούμενη διατηρούσε σχέση με τον 41χρονο και η εμπλοκή του στην υπόθεση προκύπτει από την άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου. Ο άνδρας απολογήθηκε στις 2 Αυγούστου και του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Ο φερόμενος ο συνεργός της 33χρονης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας σε αρπαγή ανηλίκου κάτω των 14 ετών για να το χρησιμοποιήσει σε ασελγείς πράξεις και της συνέργειας στην έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Πλέον, η αντιεισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, μαζί με την 33χρονη, η οποία κρατείται.

Διαβάστε ακόμα: Αποκαλυπτική έρευνα του Reader για τις φωτιές: Πώς η Ελλάδα γίνεται στάχτη επί 40 χρόνια - Ευθύνες και παραλείψεις

Για δικαίωση κάνει λόγο η δικηγόρος της οικογένειας του κοριτσιού, Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στο Τhestival αναφορικά με την πρόταση για παραπομπή σε δίκη του 41χρονου και τόνισε πως πιστεύουν πως εμπλέκονται και άλλοι στην υπόθεση αρπαγής της ανήλικης. «Μετά από προσπάθεια της πολιτικής αγωγής, η οποία πίστευε από τη αρχή ότι η κατηγορούμενη δεν έδρασε μόνη της, αποκαλύφθηκε ένας τουλάχιστον από τους συνεργούς, γιατί συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν και άλλοι συνεργοί, ο οποίος και έπαιξε ουσιαστικό ρόλο και στην αρπαγή του παιδιού και συνέδραμε υλικά και ηθικά στην παράνομη κράτηση του παιδιού. Με την χθεσινή πρόταση αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί αυτός ο άνθρωπος θα παραπεμφθεί να δικαστεί για τα όσα κατηγορείται», σημείωσε η κυρία Ανάσογλου.

Η πρόταση για την 33χρονη

  • Να μη γίνει κατηγορία σε βάρος της 33χρονης, κατοίκου Θεσσαλονίκης και ήδη προσωρινά κρατούμενης στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών, για την πράξη της πορνογραφίας ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το δωδέκατο έτος της ηλικίας του, που φέρεται τελεσθείσα στη Θεσσαλονίκη την 11.06.2020.
  • Να παραπεμφθούν στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Θεσσαλονίκης, που θα προσδιορίσει κατ’ άρθρο 7 παρ. 4 ΚΠΔ ο Εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, η 33χρονη, κάτοικος Θεσσαλονίκης και ήδη προσωρινά κρατούμενη στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών και ο άνδρας που κατηγορείται ως συνεργός, κάτοικος Θεσσαλονίκης, για να δικαστούν ως υπαίτιοι του ότι, στους κάτωθι τόπους και χρόνους, με περισσότερες πράξεις τέλεσαν περισσότερα εγκλήματα.
  • Να διαταχθεί η συνέχιση της προσωρινής κράτησης που επιβλήθηκε στην 33χρονη, κάτοικο Θεσσαλονίκης και ήδη προσωρινά κρατούμενη στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών από την 18.06.2020 δυνάμει του 23/2020 εντάλματος της Ανακρίτριας του 1ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και, στη συνέχεια, των υπ’ αρ. 1675/2020 και 1091/2021 βουλευμάτων του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της σε βάρος της σχηματισθείσας δικογραφίας και όχι πέραν της 18.12.2021.
  • Να διατηρηθεί η ισχύς της υπ’ αριθμόν υπ’ αρ. ΤΑ1/Δ/57/02.08.2021 Διάταξης της Ανακρίτριας του 1ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με την οποία επιβλήθηκαν στο δεύτερο κατηγορούμενο, κάτοικο Θεσσαλονίκης, οι περιοριστικοί όροι: α) της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, β) της εμφάνισης στο ΤΑ του τόπου κατοικίας του την 1η και 16η εκάστου μηνός και γ) της καταβολής εγγύησης ποσού 30.000 ευρώ.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA