ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/08/2021 07:14

Φωτιά στα Βίλια: Στις φλόγες για πέμπτη ημέρα - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Η φωτιά στα Βίλια συνεχίζει να καίει για πέμπτη ημέρα με το μεγαλύτερο μέτωπο να είναι το νότιο που δείχνει να κινείται προς το όρος Κανδήλι - Αισιοδοξία για καλύτερη εικόνα σήμερα

Φωτιά στα Βίλια: Στις φλόγες για πέμπτη ημέρα - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα της φωτιάς στα Βίλια ωστόσο συνεχίζει να καίει για πέμπτη ημέρα στην περιοχή έχοντας κάνει στάχτη δεκάδες χιλιάδες στρέμματα αλλά και σπίτια. Από το πρωί οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι αντιμέτωπη με τις αναζωπυρώσεις ενώ το μεγαλύτερο μέτωπο είναι το νότιο που δείχνει να κινείται προς το όρος Κανδήλι.

Διαβάστε ακόμη: Αποκαλυπτική έρευνα του Reader για τις φωτιές: Πώς η Ελλάδα γίνεται στάχτη επί 40 χρόνια - Ευθύνες και παραλείψεις

Από το πρωί έχουν αρχίσει και πάλι τις επιχειρήσεις τα εναέρια μέσα έχοντας κινητοποιηθεί 4 Ε/Π και 4 Α/Φ, καθώς η φωτιά καίει ένα δύσβατο σημείο όπου δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα επίγεια μέσα. Επίσης το γεγονός πως δεν υπάρχουν δυνατοί άνεμοι κάνει τους υπεύθυνους πιο αισιόδοξους πως σήμερα θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί και δεν θα συνεχίσου οι φλόγες να καταπίνουν για μία ακόμη ημέρα ανεξέλεγκτα το δάσος.

«Καλύτερη η εικόνα στα Βίλια, περιορίστηκαν τα μέτωπα. Υπάρχουν αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίζονται από ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Ένα μεγαλύτερο μέτωπο είναι προς την πλευρά των Μεγάρων, αλλά δεν είναι τόσο ανησυχητικό. Οι πυροσβέστες θεωρούν ότι θα το περιορίσουν» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης μιλώντας στο MEGA.

Στο ερώτημα γιατί η φωτιά στα Βίλια δεν σβήστηκε τόσες μέρες, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι το μέτωπο περιμετρικά είναι περίπου 80 χιλιόμετρα. «Είναι τεράστια έκταση. Όπου και να φυλάξεις, σε κάποιο σημείο μπορεί να υπάρχει αναζωπύρωση. Το μέτωπο ήταν μεγάλο από την αρχή και πολύ μεγάλη καύσιμη ύλη. Υπάρχει προβληματισμός, αναρωτιόμαστε όλοι. Υπήρχαν περιπτώσεις που είδαμε τα αεροπλάνα να ρίχνουν νερό σε φλόγες, και μέχρι να γεμίσουν ξανά ρίξουν, είχε ξανά φουντώσει σε διπλάσιο ύψος η πυρκαγιά» υπογράμμισε. Όπως εκτίμησε ο κ. Κόκκαλης σήμερα αναμένεται η οριοθέτηση του μετώπου στα Βίλια.

Στην περιοχή επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Έχει, επίσης, ενεργοποιηθεί ομάδα ΣμηΕΑ του Πυροσβεστικού Σώματος. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 4 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΩΤΙΑ ΒΙΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ