Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εμβολιασμός παιδιών: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για έφηβους και 12-15 ετών

Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης αναφέρεται στον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων εν όψει και της νέας σχολικής χρονιάς και τι αναφέρουν τα μέχρι τώρα στοιχεία

Έγκριση εμβολιασμού σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών (Πηγή: Shutterstock)
Έγκριση εμβολιασμού σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών (Πηγή: Shutterstock)

Η διαδικασία του εμβολιασμού συνεχίζεται στη χώρα μας ωστόσο με το νέο σχολικό έτος να είναι προ των πυλών, στο προσκήνιο έχει έρθει ο εμβολιασμός των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους εμβολιασμούς στις ηλικίες 12 έως και 15 ετών οι ρυθμοί είναι πολύ χαμηλοί με τους ειδικούς να αναφέρουν πως τα εμβόλια είναι ασφαλή και στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

«Εκατομμύρια παιδιά έχουν εμβολιαστεί σε όλο τον κόσμο» λέει χαρακτηριστικά ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης που μιλώντας στο MEGA τονίζει πως «πιστεύω ότι η διάθεση υπάρχει, το 74% των γενικών εμβολιασμών γίνεται στα παιδιατρεία, άρα οι γονείς ρωτάνε τους παιδίατρους αν θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο ή όχι τα παιδιά τους. Έχουν εμβολιαστεί 50.000 έφηβοι

«Μπορούμε να εμβολιάσουμε όλους τους εφήβους με ένα σωστό προγραμματισμό. Να ξεκινήσουν οι γονείς να κλείνουν τα ραντεβού. Ακόμα και τώρα να το αποφασίσουν, χρόνος υπάρχει.», τόνισε.

«Η έγκριση στην Ελλάδα πάρθηκε μέσα στον Ιούλιο, όμως από αρχές Μάη έχει δοθεί έγκριση από τον ευρωπαϊκό και αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων. Οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ, έχουν ξεπεράσει τα 10 εκατ. τα παιδιά από 12-17, στην Ιταλία είναι 2 εκατ. Υπάρχει η εμπειρία. Το εμβόλιο είναι ένα από τα ασφαλέστερα εμβόλια που έχουμε. Είναι αποτελεσματικό. Και βεβαίως πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά, γιατί και νοσούν και μεταδίδουν», σημείωσε.

«Υπάρχουν παιδιά που έχουν νοσηλευτεί, που έχουν διασωληνωθεί και έχουν χάσει τη ζωή τους. Στις ΗΠΑ είναι πάνω από 350, στην Ιταλία 50. Τα παιδιά που νοσούν με κλινικά συμπτώματα ακόμα και ασυμπτωματικά μπορεί να εμφανίσουν το post covid σύνδρομο που βασανίζει τα παιδιά για πολύ καιρό. Συνήθως πλήττεται ο εγκέφαλος και έχουμε νευρολογικά προβλήματα.», υπογράμμισε και τόνισε πως δεν γνωρίζουμε τι «κουσούρι» αφήνει ο κορονοϊός.

«Η πρώτη δόση δίνει κάλυψη 30-33% του παιδιού και μέσα σε 21 ημέρες θα φτάσει με τη δεύτερη δόση μεγάλο ποσοστό κάλυψης. Να αρχίσουμε να εμβολιάζουμε τα παιδιά χθες. Οι γονείς να ρωτήσουν τους προσωπικούς τους παιδίατρους. Το εμβόλιο είναι το τελειότερο εμβόλιο που έχει φτιαχτεί ως τώρα (το Pfizer και το Moderna). Το εμβόλιο δίνει μια πληροφορία και μετά από λίγα λεπτά εξαφανίζεται. Είναι τόσο απλό, όσο αν πήγαινε το αυτοκίνητο με παλιά τεχνολογίας βενζίνη και τώρα έχετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Έχει γίνει μια τεράστια ανακάλυψη στην επιστήμη. Δεν μπαίνει όλο το μικρόβιο στον οργανισμό.», σημείωσε κλείνοντας ερωτηθείς για τα μακροπρόθεσμα συμπτώματα του εμβολιασμού.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Κορονοϊός #εμβολιασμός #Σχολεία

Best of Internet