ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/08/2021 18:37

Μίνα Γκάγκα: Στο «Σωτηρία» από 229 νέους με βαριά μορφή κορονοϊού, οι 209 ήταν ανεμβολίαστοι!

Από 229 νέους έως 29 ετών που νοσηλεύθηκαν με βαριά μορφή κορονοϊού στο «Σωτηρία», οι 209 ήταν ανεμβολίαστοι, αναφέρει η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα

Μίνα Γκάγκα: Στο «Σωτηρία» από 229 νέους με βαριά μορφή κορονοϊού, οι 209 ήταν ανεμβολίαστοι!
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τις τελευταίες μέρες σχετικά με το πόσο αναγκαίος είναι ο εμβολιασμός στους νέους, μετά και τις δηλώσεις του Ελληνα πρωταθλητή στο τένις, Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος ανέφερε πως δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ούτε σκοπεύει να το κάνει αν δεν γίνει υποχρεωτικό.

Μεταξύ των ειδικών που αντέδρασαν σε αυτές τις δηλώσεις ήταν και η Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, η οποία έσπευσε να προχωρήσει σε μία καυστική ανάρτηση στην οποία ανέφερε: «Απάντηση στο Στέφανο Τσιτσιπά: Μόνο στο 'Σωτηρία', τους τελευταίους τρεις μήνες χρειάστηκε να νοσηλεύσουμε 229 νεαρά άτομα έως 29 χρονών. Είχαν βαρειά πνευμονία, χρειάστηκαν υποστήριξη με οξυγόνο, high flow και μη-επεμβατικό αερισμό και παρόλα αυτά, 9 χρειάστηκαν ΜΕΘ. Μόνο σε ένα νοσοκομείο και σε ένα τρίμηνο! Οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 2500 θανάτους στην ηλικία αυτή. Είναι λίγοι; Δεν κινδυνεύουν οι νέοι; Στέφανε, να είσαι γερός και να συνεχίσεις να παίζεις τέννις, εκεί μας κάνεις περήφανους».

Μετά από διάφορες αντιδράσεις που υπήρξαν σχετικά με το δηκτικό ύφος που είχε η συγκεκριμένη ανάρτηση, η κα. Γκάγκα ανταπάντησε χρησιμοποιώντας τον πιο αδιάψευστο μάρτυρα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού που είναι τα επίσημα νούμερα στα νοσοκομεία της χώρας.

Οπως λοιπόν ανέφερε, η κα. Γκάγκα, σύμφωνα με στοιχεία από το νοσοκομείο «Σωτηρία», το τελευταίο τρίμηνο έχουν νοσηλευθεί με βαριά μορφή κορονοϊού 229 νέοι άνθρωποι έως 29 ετών. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από τους 229 ασθενείς εως 29 ετών, κατά την εισαγωγή ήταν: 1 πλήρως εμβολιασμένος πάνω από 15 μέρες, 1 αμέσως μετα τη β δόση, 3 εμβολιασμένοι με μονοδοσικό λιγότερο από μία βδομαδα, 15 εμβολιασμένοι με την πρώτη μόνο δόση και κοντά σε αυτήν και 209 ανεμβολίαστοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΝΕΟΙ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ