Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τις τελευταίες μέρες σχετικά με το πόσο αναγκαίος είναι ο εμβολιασμός στους νέους, μετά και τις δηλώσεις του Ελληνα πρωταθλητή στο τένις, Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος ανέφερε πως δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ούτε σκοπεύει να το κάνει αν δεν γίνει υποχρεωτικό.

Μεταξύ των ειδικών που αντέδρασαν σε αυτές τις δηλώσεις ήταν και η Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, η οποία έσπευσε να προχωρήσει σε μία καυστική ανάρτηση στην οποία ανέφερε: «Απάντηση στο Στέφανο Τσιτσιπά: Μόνο στο 'Σωτηρία', τους τελευταίους τρεις μήνες χρειάστηκε να νοσηλεύσουμε 229 νεαρά άτομα έως 29 χρονών. Είχαν βαρειά πνευμονία, χρειάστηκαν υποστήριξη με οξυγόνο, high flow και μη-επεμβατικό αερισμό και παρόλα αυτά, 9 χρειάστηκαν ΜΕΘ. Μόνο σε ένα νοσοκομείο και σε ένα τρίμηνο! Οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 2500 θανάτους στην ηλικία αυτή. Είναι λίγοι; Δεν κινδυνεύουν οι νέοι; Στέφανε, να είσαι γερός και να συνεχίσεις να παίζεις τέννις, εκεί μας κάνεις περήφανους».

Μετά από διάφορες αντιδράσεις που υπήρξαν σχετικά με το δηκτικό ύφος που είχε η συγκεκριμένη ανάρτηση, η κα. Γκάγκα ανταπάντησε χρησιμοποιώντας τον πιο αδιάψευστο μάρτυρα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού που είναι τα επίσημα νούμερα στα νοσοκομεία της χώρας.

Οπως λοιπόν ανέφερε, η κα. Γκάγκα, σύμφωνα με στοιχεία από το νοσοκομείο «Σωτηρία», το τελευταίο τρίμηνο έχουν νοσηλευθεί με βαριά μορφή κορονοϊού 229 νέοι άνθρωποι έως 29 ετών. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από τους 229 ασθενείς εως 29 ετών, κατά την εισαγωγή ήταν: 1 πλήρως εμβολιασμένος πάνω από 15 μέρες, 1 αμέσως μετα τη β δόση, 3 εμβολιασμένοι με μονοδοσικό λιγότερο από μία βδομαδα, 15 εμβολιασμένοι με την πρώτη μόνο δόση και κοντά σε αυτήν και 209 ανεμβολίαστοι».

https://twitter.com/MinaGagaP/status/1428729968834580490?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA