ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/08/2021 07:30

Κορονοϊός - Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Καμία συσχέτιση εμβολίων και ισχαιμικών επεισοδίων

H ΕΚΕ αναφέρει ότι η διαπίστωσή της αυτή προέρχεται τόσο από τις κλινικές δοκιμές τους όσο και στην εφαρμογή τους στον γενικό πληθυσμό

Κορονοϊός - Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Καμία συσχέτιση εμβολίων και ισχαιμικών επεισοδίων
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία (ΕΚΕ) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δήλωσε ρητά ότι καμία συσχέτιση εμβολίων κατά του κορονοϊού και οξέων ισχαιμικών επεισοδίων, δεν έχει αποδειχθεί ούτε αναφερθεί με τη χρήση των μέχρι τώρα εμβολίων. Μάλιστα, η ΕΚΕ αναφέρει ότι η διαπίστωσή της αυτή προέρχεται τόσο από τις κλινικές δοκιμές τους όσο και στην εφαρμογή τους στον γενικό πληθυσμό.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία από την αρχή της πανδημίας COVID-19 έχει τοποθετηθεί υπέρ του καθολικού εμβολιασμού. «Ο εμβολιασμός για τον SARS-COV-2 αποτελεί πράξη ατομικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης», τονίζει η ΕΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί και χορηγούνται έχουν αποδειχθεί ασφαλή κι αποτελεσματικά και αποτελούν το κυριότερο όπλο της επιστήμης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Ιδίως τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα, έχουν σημαντικό όφελος από τον εμβολιασμό, που υπερβαίνει κατά πολύ τον οποιαδήποτε κίνδυνο από πιθανές σπάνιες επιπλοκές», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΕΚΕ. Μάλιστα, η ΕΚΕ αναφέρει ότι η διαπίστωσή της αυτή προέρχεται τόσο από τις κλινικές δοκιμές τους όσο και στην εφαρμογή τους στον γενικό πληθυσμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ