Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που μαίνεται στην τουριστική περιοχή Αργάσι στη Ζάκυνθο, με τις συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής από αέρα και έδαφος να απομακρύνουν τον κίνδυνο από τα σπίτια στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει προσαχθεί ως ύποπτος για εμπρησμό ένας Πακιστανός, τον οποίο υπέδειξε ως υπεύθυνο κάτοικος της περιοχής, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην πευκόφυτη περιοχή απέναντι από το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα, η οποία λόγω των δυνατών ανέμων θα μπορούσε να επεκταθεί πολύ γρήγορα και να απειλήσει άμεσα ολόκληρη την περιοχή, την οποία επισκέπτονται αρκετοί τουρίστες. Με την καθοριστική συνδρομή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, ενός Καναντέρ, δύο Πέτζετελ, δύο Air Tractor, και ενός ελικοπτέρου Έρικσον, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και δεν κάηκαν σπίτια στην είσοδο της τουριστικής περιοχής του Αργασίου στη Ζάκυνθο.

Στην περιοχή που υπάρχει και δασική έκταση, έχει σπέυσει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, με 16 οχήματα και 32 άνδρες, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς, που αυτή την ώρα έχει σε μεγάλο βαθμό ελεγχθεί, συνέβαλαν εθελοντικές ομάδες και υδροφόρα οχήματα.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1429086964708487177?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA