Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκτός... νυμφώνος από πολλές εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής αναμένεται να μείνουν οι ανεμβολίαστοι, καθώς είναι καταφανής η διάθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε νέο lockdown και να μην κλείσει ξανά η οικονομία εξαιτίας του τέταρτου κύματος του κορονοϊού. Όπως άφησαν να διαφανεί, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, τα νέα μέτρα θα αφορούν στους ανεμβολίαστους. Έτσι, βέβαιη είναι η παράταση του τωρινού «μπλόκου»  σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. 

Διαβάστε ακομη: Νίκος Βέρτης: Λουκέτο στο κέντρο που εμφανίζεται λόγω παραβίασης των μέτρων για τον κορoνοϊό

Οι ανεμβολίαστοι θα αποκλείονται από κλειστούς χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας και άρα δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος σε:

  • Εστιατόρια
  • Μπαρ
  • Καφετέριες
  • Θέατρα
  • Κινηματογράφους

Επιπλέον, ήδη δεν μπορούν να μπουν σε γήπεδα, καθώς ισχύει η είσοδος μόνο για εμβολιασμένους. 

Από την... τσέπη τους τα διαγνωστικά τεστ

Την προσεχή Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθεί ότι τέλος τα δωρεάν self test για ανεμβολίαστους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Οι εργαζόμενοι θα κάνουν με δική τους οικονομική επιβάρυνση  τα τεστ που πρέπει να είναι rapid ή μοριακά δύο φορές την εβδομάδα. Η τιμή θα είναι προκαθορισμένη. Υπενθυμίζεται ότι αυτό ισχύει ήδη για τους εργαζομένους στον τουρισμό. Για τα ταξίδια θα ισχύει ό,τι και το καλοκαίρι: Σε πλοία και αεροπλάνα η επιβίβαση θα γίνεται  με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή εργαστηριακό τεστ

2,7 δισ. κάθε μήνα η κλειστή οικονομία

Στην κυβέρνηση επαναλαμβάνουν πως η χώρα δεν πρόκειται να ξαναπάει σε οριζόντια μέτρα ούτε να επιβάλλει lockdown. Άλλωστε κυβερνητικές πηγές υπενθύμιζαν στο Reader.gr πως το κόστος με την οικονομία κλειστή προσέγγιζε κάθε μήνα τα 2,7 δισ ευρώ. Και με δεδομένο ότι για φέτος υπάρχει στόχος για ισχυρή οικονομική ανάκαμψη αλλά και με δεδομένη την καλή πορεία του τουρισμού όπου τα έσοδα σε αρκετές περιοχές θυμίζουν πλέον τα προ-πανδημίας επίπεδα στην κυβέρνηση έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια και υπολογίζουν τα περιθώρια για νέες οικονομικές ελαφρύνσεις. Άλλωστε η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα φιλόδοξο πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων μέχρι το τέλος της τετραετίας που σημαίνει πως δεν υπάρχει περαιτέρω δημοσιονομικός χώρος για οριζόντια μέτρα, ενώ έχει δεσμευτεί για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ. Το περίγραμμα αυτών των μέτρων θα περιγράψει ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Επιστρέφει η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους 

Επίσης, επανέρχεται η χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, χθες Σάββατο επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Reader για επερχόμενες ανακοινώσεις σε μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού με την επιστροφή της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους για όλους να θεωρείται σχεδόν βέβαιη. «Νομίζω την Τρίτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας όσον αφορά την πανδημία. Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, επιμένει, δεν υποχωρεί, δημιουργεί απειλές, σε πείσμα όσων ερμηνεύουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο» σχολίασε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA