Μενού
  • Α-
  • Α+

Απάντηση στα λεγόμενα του Νίκου Καπραβέλου, διευθυντή ΜΕΘ στο «Παπανικολάου», ότι υπήρξε ζήτημα με τον αριθμό των ΜΕΘ, έδωσε με δήλωσή του ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης. Σύμφωνα με αυτή στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, τόσο για περιστατικά κορονοϊού όσο και για άλλα περαστικά. 

Διαβάστε ακόμη: Νέα μέτρα: Επανέρχονται οι μάσκες - Τέλος τα δωρεάν self test, το κόστος περνάει στους ανεμβολίαστους

«Σήμερα το ποσοστό κάλυψης είναι της τάξης του 67% με δυνατότητα ανάπτυξης και νέων κλινών εφόσον χρειαστεί» ανέφερε ο κ. Μπογιατζίδης. Είχε προηγηθεί η εξομολόγηση του κ. Καπραβέλου σύμφωνα με την οποία χρειάστηκε να αποφασίσει για την τύχη δύο ανθρώπων, καθώς λόγω της «ασφυξίας» των ΜΕΘ υπήρχε μόνο μία κενή, ενώ την είχαν ανάγκη ένας 22χρονος με λευχαιμία αλλά και ένας 62χρονος ανεμβολίαστος με κορονοϊό

Η συγκλονιστική περιγραφή του είχε ως εξής: «Εμείς χθες περάσαμε μια τραγική μέρα τα κρεβάτια ΜΕΘ πλέον είναι γεμάτα… Είχα δίλημμα, έναν εφιάλτη, ένα 22 χρονών παιδί με λευχαιμία που ήθελε εντατική, δεν είχαμε κρεβάτι,  και έναν 62 χρονών COVID ανεμβολίαστο ο οποίος ήθελε κρεβάτι ΜΕΘ. Υπήρξε αναστάτωση σε όλο το νοσοκομείο. Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη, χρειάζεται να δώσουμε άλλες κλίνες ΜΕΘ» ανέφερε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Πήραμε κρεβάτια από άλλες ειδικότητες, κρίσιμες, για να εξυπηρετήσουμε τις αυξημένες ανάγκες COVID. Βλέπω ξανά τον εφιάλτη να έρχεται μπροστά μου, όταν από 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και τέλος Νοεμβρίου όλη η Ευρώπη θα έχει πολύ χειρότερους επιδημιολογικούς δείκτες» τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Πανανικολάου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA