Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαίνεται η φωτιά στη Νότια Εύβοια που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων μπορούν να επιχειρήσουν από αέρα μόνο τα ελικόπτερα και όχι τα αεροπλάνα. Μετά από τους οικισμούς Κοκίνη και Οικοδομικό Συνεταιρισμό Γιατρών εκκενώνεται προληπτικά και το Μαρμάρι καθώς η φωτιά έχει πλησιάσει την πόλη.

Στο σημείο πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την επιχείρηση της κατάσβεσης, καθώς υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα canadair και τις ρίψεις νερού κάνουν τα πέντε ελικόπτερα της πυροσβεστικής. Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή στο Λιμενικό να βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να χρειαστεί να μεταφέρει πολίτες από τις ακτές.

Δείτε εδώ live εικόνα από το λιμάνι στο Μαρμάρι

Ο Φάνης Σπανός, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, τόνισε την εφιαλτικότητα του μετώπου και παρακάλεσε τους κατοίκους να εκκενώσουν προς τις κατευθύνσεις που υποδεικνύει το μήνυμα του 112. «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση. Είναι μεγάλο το μέτωπο, ο άνεμος είναι πολύ δυνατός. Τα αεροπλάνα γύρισαν πίσω, τώρα γίνεται προσπάθεια με τα ελικόπτερα», δήλωσε και πρόσθεσε πως οι κάτοικοι πρέπει να εκκενώσουν είτε προς νότια είτε να φύγουν δια θαλάσσης.

 

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1429590670730223618?ref_src=twsrc^tfwhttps://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F312sar%2Fposts%2F3017022821898017&show_text=true&width=500
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA