Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες απόψε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου αναμένεται να προσδιορίσει τις ομάδες που θα εμβολιαστούν με μία επιπλέον δόση. Η τρίτη δόση του εμβολίου θα αφορά τους ανασοκατεσταλμένους και ιδιαίτερα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, όλους όσοι έχουν υποβληθεί σε μεταμοσχεύσεις, τους καρκινοπαθείς και τους νεφροπαθείς.

Μέτρα για τους μη εμβολιασμένους

Από εκεί και πέρα όπως έχει ενημερώσει το Reader.gr, πιθανότατα το απόγευμα της Τρίτης  κυβέρνηση θα περιγράψει αναλυτικά το πλαίσιο που θα ισχύει για μια σειρά δραστηριοτήτων από τον Σεπτέμβριο, ιδίως εις ότι αφορά τους ανεμβολίαστους. Είναι σαφής η απόφαση να συνεχιστεί και το φθινόπωρο η απαγόρευση της πρόσβασης ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και στην εστίαση, ενώ πλέον οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα υποχρεούνται σε διπλό εργαστηριακό τεστ κάθε εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος των τεστ, εφόσον πρόκειται για rapid test, θα είναι 10 και 10 ευρώ, άρα 20 ευρώ την εβδομάδα και περίπου 80 ευρώ τον μήνα, ποσό που θα καλύπτουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Η πολιτεία αναμένεται να καλύπτει μόνο το κόστος των self tests για τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, έστω και αν για τα παιδιά 12-17 ετών έχει ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού. Η εκτίμηση στο κυβερνητικό επιτελείο είναι ότι αυτά τα μέτρα χαίρουν ευρείας αποδοχής, ενώ εκτιμάται παράλληλα ότι μετά τις διακοπές θα αυξηθεί και το ποσοστό εμβολιασμού έτι περαιτέρω.

Επιστήμονες για τους ανεμβολίαστους

«Μιλάμε για μια επιδημία που αφορά πλέον ανεμβολίαστους Οι εξαιρέσεις που πάντα υπάρχουν είναι για να επιβεβαιωθεί ο κανόνας» σχολίασε ο πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και παρομοίασε την κατάσταση σαν: «σαν ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ να πέφτει κάθε μέρα στον γκρεμό και να μην μας νοιάζει». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Βασιλακόπουλος απάντησε και στο ενδεχόμενο να χρειαστεί και πάλι lockdown ώστε να υπάρξει ανάσχεση της πανδημίας. «Το lockdown είναι πολιτική απόφαση» είπε και συνέχισε: «Θεωρώ απαραίτητο να γίνει μερικό ή πλήρες στους μη εμβολιασμένους ώστε να σταματήσουν να κολλάνε και να επιβαρύνουν το σύστημα»!

Από την πλευρά της η Ματίνα Παγώνη σημείωσε τη Δευτέρα πως: «Οι ανεμβολίαστοι δεν υπάρχει περίπτωση να μη νοήσουν από κορονοϊό, θα νοσήσουν όλοι» και προσέθεσε πως: «απ' αυτούς που πέθαναν χθες, κανείς δεν ήταν εμβολιασμένος. Περιστατικά εμβολιασμένων που νόσησαν είναι ελάχιστα, δεν είναι σημαντικά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA