Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξονυχιστικούς ελέγχους κάνουν αστυνομικοί, στελέχη της ΕΥΠ και της Πυροσβεστικής, προκειμένου να εντοπίσουν ποιοι είναι οι άνθρωποι που ευθύνονται για τις φωτιές που ξεσπούν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας. Την ίδια ώρα, οι δήμαρχοι και η κυβέρνηση μιλούν για εμπρησμούς και φέρνουν ως τελευταίο παράδειγμα τη φωτιά που ξέσπασε στην Κάρυστο. Το συγκεκριμένο πύρινο μέτωπο ξέσπασε στις 02:00 τα ξημερώματα και χωρίς καμία αιτία που θα δικαιολογούσε πρόκληση πυρκαγιάς από φυσικό τρόπο. 

«Οι σκέψεις, οι υποψίες, τα συμπεράσματα όλων καταλήγουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση για το πώς μπορεί να ξεσπάσει μια πυρκαγιά στις 02:00 τα ξημερώματα», δήλωσε το μεσημέρι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στη φωτιά που ξέσπασε από τη νύχτα στην Κάρυστο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας από τις 3 Αυγούστου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας (23/8), μέσα σε 20 ημέρες δηλαδή, έγιναν 211 προσαγωγές και 25 συλλήψεις για εμπρησμό. Οι 12 από τους συλληφθέντες ως ύποπτοι για εμπρησμό ήταν για φωτιές στην Αττική, ένας στη Φωκίδα, ένας στη Βοιωτία, ένας για πυρκαγιά στη Φθιώτιδα, ένας στη Μεσσηνία, ένας στα Ιωάννινα, ένας στη Λέσβο, ένας στην Καβάλα, δύο στις Σέρρες, και από ένας σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Πέλλα.

Από τις συλλήψεις που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. (10 στον αριθμό), σε 4 περιπτώσεις έχει γίνει ήδη προφυλάκιση των υπόπτων μετά την προσαγωγή στον ανακριτή. Τρεις κατηγορούμενοι για εμπρησμό έχουν οδηγηθεί στον Κορυδαλλό και ένας στις φυλακές του Ναυπλίου. Τρεις καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης με αναστολή ενώ εκκρεμούν και εκδικάσεις υποθέσεων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA