ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/08/2021 17:31

Φωτιά στα Βίλια: Δήμαρχος και περιφερειάρχης καταγγέλλουν εμπρησμό - Μεγάλες καταστροφές σε δάσος και σπίτια

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στα Βίλια με την Πυροσβεστική να δίνει σκληρή μάχη - Ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης Χρήστος Στάθης και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, κατήγγειλαν πως πρόκειται για εμπρησμό

Φωτιά στα Βίλια: Δήμαρχος και περιφερειάρχης καταγγέλλουν εμπρησμό - Μεγάλες καταστροφές σε δάσος και σπίτια
Φωτιά στα Βίλια (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στα Βίλια με την Πυροσβεστική να δίνει σκληρή μάχη για να την ελέγξει. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έχουν καεί τουλάχιστον 2 σπίτια στην είσοδο των Βιλίων ενώ ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης Χρήστος Στάθης και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, κατήγγειλαν πως πρόκειται για εμπρησμό.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στα Βίλια: Καίγονται σπίτια - Επιχειρούν πλέον 21 εναέρια μέσα

«Αυτό είναι καθαρά έργο εμπρηστών. Έχουν βαλθεί να κάψουν το ωραιότερο χωριό της Αττικής, τα Βίλια», είπε ο Χρήστος Στάθης. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη έχουν ήδη καταστραφεί αποθήκες και εγκαταλελειμμένα κτίσματα έξω από τους οικισμούς που εκκενώθηκαν. Ο ίδιος άφησε υπόνοιες για εμπρησμό καθώς οι φωτιές ξέσπασαν φωτιές σε απόσταση 300 μέτρων η μια εστία από την άλλη κι έγιναν τεράστιο ενιαίο πύρινο μέτωπο.

Το νέο μέτωπο ξέσπασε περίπου 8 χιλιόμετρα ανατολικά των Βιλίων στην περιοχή της Κάζας, σε διαφορετικό σημείο από την προηγούμενη φορά. Οι ισχυροί άνεμοι κατέστησαν από την πρώτη στιγμή εξαιρετικά δύσκολη την αντιμετώπιση της και η Πολιτική Προστασία έδωσε εντολή εκκένωσης των Βιλίων και του οικισμού Προφήτης Ηλίας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ η φωτιά οριοθετήθηκε στο νότιο κομμάτι, και στο δυτικό κομμάτι δίνεται μάχη να μην επεκταθεί σε Κιθαιρώνα και Βίλια.

Φωτιά στα Βίλια (Πηγή: Eurokinissi)

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή στο σημείο επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων: δύο (2) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.

Φωτιά στα Βίλια (Πηγή: Eurokinissi)

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 13 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων δύο (2) Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού και ενός (1) Ε/Π ως συντονιστικό καθώς και οκτώ (8) Α/Φ μαζί με το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν η Ελληνική Αστυνομία, δυνάμεις του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στα Βίλια (Πηγή: Eurokinissi)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΒΙΛΙΑ ΦΩΤΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ