Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στα Βίλια με την Πυροσβεστική να δίνει σκληρή μάχη για να την ελέγξει. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έχουν καεί τουλάχιστον 2 σπίτια στην είσοδο των Βιλίων ενώ ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης Χρήστος Στάθης και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, κατήγγειλαν πως πρόκειται για εμπρησμό

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στα Βίλια: Καίγονται σπίτια - Επιχειρούν πλέον 21 εναέρια μέσα

«Αυτό είναι καθαρά έργο εμπρηστών. Έχουν βαλθεί να κάψουν το ωραιότερο χωριό της Αττικής, τα Βίλια», είπε ο Χρήστος Στάθης.  Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη έχουν ήδη καταστραφεί αποθήκες και εγκαταλελειμμένα κτίσματα έξω από τους οικισμούς που εκκενώθηκαν. Ο ίδιος άφησε υπόνοιες για εμπρησμό καθώς οι φωτιές ξέσπασαν φωτιές σε απόσταση 300 μέτρων η μια εστία από την άλλη κι έγιναν τεράστιο ενιαίο πύρινο μέτωπο.

Το νέο μέτωπο ξέσπασε περίπου 8 χιλιόμετρα ανατολικά των Βιλίων στην περιοχή της Κάζας, σε διαφορετικό σημείο από την προηγούμενη φορά. Οι ισχυροί άνεμοι κατέστησαν από την πρώτη στιγμή εξαιρετικά δύσκολη την αντιμετώπιση της και η Πολιτική Προστασία έδωσε εντολή εκκένωσης των Βιλίων και του οικισμού Προφήτης Ηλίας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ η φωτιά οριοθετήθηκε στο νότιο κομμάτι, και στο δυτικό κομμάτι δίνεται μάχη να μην επεκταθεί σε Κιθαιρώνα και Βίλια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή στο σημείο επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων: δύο (2) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 13 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων δύο (2) Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού και ενός (1) Ε/Π ως συντονιστικό καθώς και οκτώ (8) Α/Φ μαζί με το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν η Ελληνική Αστυνομία, δυνάμεις του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA