Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, με τις φωτιές να ξεσπούν η μία πίσω από την άλλη, περισσότεροι από 90 εθελοντές στον Κουβαρά, ένα μικρό χωριό στην ανατολική Αττική, βρίσκονται μέρα - νύχτα στο δρόμο για να προστατεύσουν το πανέμορφο πευκοδάσος που φτάνει μέχρι το Πόρτο Ράφτη. 

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στα Βίλια: Εθελοντές πυροσβέστες περικυκλωμένοι από τις φλόγες - Βίντεο που κόβει την ανάσα

Οι κάτοικοι του Κουβαρά περιπολούν στις εισόδους του δάσους με το χωριό να «σφύζει» από ζωή και τη νύχτα. Σύμφωνα με το STAR, οι κάτοικοι του Κουβαρά είναι ακροβολισμένοι μέρα και νύχτα στις εισόδους που οδηγούν στο μοναδικού κάλλους πευκοδάσος της περιοχής ελέγχοντας αυτοκίνητα και μηχανές προκειμένου να αποτρέψουν εμπρηστές. 

«Προσπαθούμε να προστατέψουμε το πευκοδάσος γιατί ίσως είναι η τελευταία πηγή αναπνοής και οξυγόνου που έχουμε. Δεν υπάρχει άλλο δάσος αυτή τη στιγμή τα έχουν κάψει όλα», είπε κάτοικος του Κουβαρά. «Προσέχουμε το χωριό μας, αυτό έπρεπε να γίνεται καιρό τώρα σε όλα τα δάση για να γλιτώσουμε τις καταστροφές», είπε νεαρός στην κάμερα του STAR. 

«Το δάσος είναι πηγή ζωής, είναι η συνέχειά μας. Προσπαθούμε τις ώρες που δεν έχουν περιπολίες πυροσβεστική και αστυνομία αλλά και σε συνεργασία μαζί τους να κάνουμε ότι μπορούμε, σε κάποια επικίνδυνα πόστα, να προφυλάξουμε», ανέφερε από την πλευρά μία άλλη κάτοικος. «Ρωτάμε που πάνε, αν είναι κάτοικοι προφανώς και τους αφήνουμε να περάσουνε, απλά προσπαθούμε να μειώσουμε το ενδεχόμενο να γίνει κάτι καταστροφικό», συμπλήρωσε. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA