Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Βασιλακόπουλος: Περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, τα άλλα είναι ημίμετρα

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, χαρακτήρισε ημίμετρα οτιδήποτε άλλο εφαρμοστεί σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, πέρα από τα περιοριστικά μέτρα

Κέντρο Αθήνας (Πηγή: Eurokinissi)
Κέντρο Αθήνας (Πηγή: Eurokinissi)

Στις 12 το μεσημέρι ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα ανακοινώσει τα μέτρα που θα ισχύσουν από εδώ και έπειτα για όλους όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, σε μία προσπάθεια για να προστατευθούν τόσο οι ίδιοι όσο και το κοινωνικό σύνολο.

«Επαρκώς περιοριστικά, για να προστατευθούν οι ίδιοι» ελπίζει πως θα είναι ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εκφράζοντας και πάλι την άποψη πως απαιτούνται περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους προκειμένου να προστατευθούν αλλά και να εξωθηθούν να εμβολιαστούν.

«Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε τα μέτρα –δεν ξέρω ποια είναι (...) θα έπρεπε να είναι είναι επαρκώς περιοριστικά για τους ανεμβολίαστους όχι για να τους τιμωρήσουν αλλά για να τους προστατεύσουν και να τους ωθήσουν να κάνουν το μόνο που είναι λογικό και μπορεί να αναχαιτίσει την επιδημία το οποίο είναι ο μαζικός αθρόος εμβολιασμός. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή η χρήση μάσκας γίνεται ξανά υποχρεωτική διότι και τις δυο φορές που έγινε προαιρετική, ομόθυμα οι Έλληνες δεν εφάρμοσαν σωστά το μέτρο και δεν φορούσαν μάσκα πουθενά. Η μάσκα, πρόσθεσε, προστατεύει τους εμβολιασμένους και πολύ, πολύ περισσότερο τους ανεμβολίαστους που είναι και οι πιο ευπαθείς.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Κορονοϊός #εμβολιασμός #Βασίλης Κικίλιας #μάσκα #Μέτρα