Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Παιδικοί σταθμοί - βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ξεκίνησαν οι εγγραφές όσων έλαβαν voucher από την ΕΕΤΑΑ

Συνολικά, υπέβαλαν αίτηση 167.104 μητέρες (και κηδεμόνες) για 232.203 παιδιά. Η ΕΕΤΑΑ σημειώνει πως μετά την εξέταση των ενστάσεων, έλαβαν voucher 118.443 μητέρες, για 152.269 παιδιά, προκειμένου να εγγραφούν σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς φορείς

Παιδικός σταθμός / Πηγή: Eurokinissi
Παιδικός σταθμός / Πηγή: Eurokinissi

Σήμερα, Τρίτη 24 Αυγούστου ξεκίνησαν οι εγγραφές στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για τους κατόχους voucher από την ΕΕΤΑΑ. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα ξεκινήσουν από τις αρχές Σεπτέμβρη τη φοίτησή τους – η ημερομηνία διαφέρει ανάλογα τον παιδικό σταθμό – τόσο σε παιδικούς σταθμούς των δήμων τους όσο και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς που συνεργάζονται με την ΕΕΤΑΑ.

Φέτος, όπως και πέρσι, η ΕΕΤΑΑ έτρεξε παράλληλα δύο προγράμματα για τους παιδικούς σταθμούς, το συγχρηματοδοτούμενο κοινοτικό πρόγραμμα που υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για 14η συνεχή χρονιά και το πρόγραμμα «Οικονομική στήριξη οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας», που λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά με την πρώτη δράση.

Συνολικά, υπέβαλαν αίτηση 167.104 μητέρες (και κηδεμόνες) για 232.203 παιδιά. Η ΕΕΤΑΑ σημειώνει πως μετά την εξέταση των ενστάσεων, έλαβαν voucher 118.443 μητέρες, για 152.269 παιδιά, προκειμένου να εγγραφούν σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς φορείς.

Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι έμειναν εκτός δομών 80.000. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των παιδιών που έλαβαν voucher ανά δομή είναι:

  • βρέφη: 7.323
  • νήπια: 44.993
  • ΚΔΑΠ: 63.051
  • ΚΔΑΠ AμεΑ: 6.902

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#παιδικοί σταθμοί #voucher #βρεφονηπιακοί σταθμοί #παιδιά #δικαιούχοι

Best of Internet