Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Μίνι» lockdown στη Μεσσηνία - Παράταση μέτρων σε Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Παρατείνεται η ισχύς των περιοριστικών μέτρων στις Περιφέρειες Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, μέτρα και στη Μεσσηνία

Χανιά (Πηγή: Shutterstock)
Χανιά (Πηγή: Shutterstock)

Παρατείνεται η ισχύς των περιοριστικών μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοΐου. Επιπρόσθετα, σε «μίνι» lockdown μπαίνει και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται πως στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ την Τρίτη 24 Αυγούστου, ανακοινώθηκαν 344 κρούσματα στην Κρήτη με το Ρέθυμνο να έχει 60, το Ηράκλειο 16, τα Χανιά 89 και το Λασίθι 34. Επίσης στη Μεσσηνία τα κρούσματα ήταν 146. Ταυτόχρονα αύξηση παρουσιάστηκε και στην Ηλεία που μετρά 232 νέα κρούσματα.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Μέτρα #Κορονοϊός #Lockdown

Best of Internet