Μενού
  • Α-
  • Α+

Τσουχτερά θα είναι τα πρόστιμα που έρχονται για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς και τους φαρμακοποιούς. Τα πρόστιμα θα ανέρχονται σε 5.000 ευρώ την πρώτη φορά και 10.000 ευρώ την επόμενη, σύμφωνα με το OPEN.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: «Μαύρο» ρεκόρ από τα 4.608 κρούσματα - Ολα τα νέα μέτρα που βάζουν φρένο στους ανεμβολίαστους

Παράλληλα τα φαρμακεία θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν rapid test στην τιμή των 10 ευρώ για τους εργαζόμενους, ενώ τα τεστ συνεχιστούν με την τιμή έως 25 ευρώ για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες ανθρώπων που θέλουν να τα πραγματοποιήσουν.

Με βασικό «όπλο» τον εμβολιασμό των πολιτών η κυβέρνηση προσπαθεί να ανακόψει το κύμα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη 24 Αυγούστου είναι ξεκάθαρα στοχευμένα, προκειμένου να πειστούν όσοι έχουν δεύτερες σκέψεις για να κάνουν το εμβόλιο, καθώς εκτός από την δεδομένη προστασία από τον ιό, δεν θα βρεθούν απέναντι σε πολλούς περιορισμούς, που όπως ανακοινώθηκε θα ξεκινήσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Ποια είναι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

  1. Αναστολή εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς. Θα επιβάλλονται πρόστιμα και κυρώσεις για όσους δεν ευθυγραμμιστούν
  2. Από τις 13/9 οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ κάθε εβδομάδα - Στα 10 ευρώ το κόστος
  3. Υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, από 13 Σεπτεμβρίου. Δωρεάν τεστ θα δίδονται μόνο σε μαθητές. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα.
  4. Χώροι εργασίας, διασκέδασης, πολιτισμού, άθλησης θα λειτουργούν πλέον με νέους κανόνες για εμβολιασμένους και μη. Για την είσοδο σε κλειστούς χώρους θα είναι απαραίτητα για τους ανεμβολίαστους test αντιγόνου ή μοριακό, πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού για τους εμβολιασμένους. Η τιμή των test θα είναι 10 ευρώ. Σε ό,τι αφορά στους μαθητές θα είναι υποχρεωτικά δύο self test, ενώ απαραίτητο θα είναι το τεστ για τους ταξιδιώτες προκειμένου να μετακινηθούν.
  5. Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να προσέρχονται σε δημόσιες δομές για να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ Covid πριν ταξιδέψουν.
  6. Σε όλους τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης βάσει νόμου έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι από τους εργαζόμενους είναι εμβολιασμένοι
  7. Χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση

Τα προνόμια των εμβολιασμένων στα δωρεάν rapid test

Βάσει των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας, από τις 13 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές μόνο οι εμβολιασμένοι και συμπτωματικοί πολίτες και όχι οι ανεμβολίαστοι.

Ενα από τα αντικίνητρα για τους μη εμβολιασμένους, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, είναι ότι πλέον δεν θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν rapid test. Αυτό σημαίνει ότι από τις 13 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 31 Μαρτίου που θα ισχύουν τα νέα μέτρα, όσοι δεν θα έχουν κάνει το εμβόλιο, θα χρειαστεί να πληρώνουν εκείνοι τον έλεγχο. Η τιμή καθορίζεται πλέον στα 10 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA