Μενού
  • Α-
  • Α+

Με την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού και την αύξηση τόσο στους διασωληνωμένους όσο και στους θανάτου ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος χτύπησε και πάλι καμπανάκι για τους ανεμβολίαστους καθώς πλέον όσοι βρίσκονται στις εντατικές είναι κυρίως άνθρωποι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο.

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Δέλτα: Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων Pfizer και Moderna μειώθηκε στο 66%

Μιλώντας στο OPEN ο κ. Εξαδάκτυλος ξεκαθάρισε πως Αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι, στις εντατικές θα είχαμε μόνον 10 με 20 ανθρώπους». Και το αιτιολόγησε σημειώνοντας: «Η πραγματικότητα είναι πολύ σαφής έχουμε δύο πληθυσμούς ενηλίκων στη χώρα μας, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι, στις εντατικές θα είχαμε μόνον 10 με 20 ανθρώπους. Άρα δεν θα αποτελούσε θέμα επικαιρότητας. Οι αριθμοί αργά αλλά σταθερά αυξάνονται».

Συνεχίζοντας, δε, επισήμανε: «Για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και την αναγκαιότητα μιας τρίτης δόσης υπάρχει συζήτηση στην παγκόσμια κοινότητα… είναι κρίμα να χάνονται άνθρωποι, 32 πέθαναν την Τρίτη, είναι ανεμβολίαστοι, έχουμε ένα κομμάτι πληθυσμού που πεισματικά λέει ότι θέλει να ακούει μόνον δοξασίες και όχι τους επιστήμονες. Αν δεν εμβολιαστεί ένα μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχουμε διαρκώς νέες μεταλλάξεις».

«Για το τείχος ανοσίας, δυστυχώς, κάθε φορά ο ιός μας βάζει ψηλότερα τον πήχη. Τώρα απαιτείται 80-85% ποσοστό εμβολιασμού. Μέσα σε μία εβδομάδα χάσαμε έξι ανθρώπους 18 έως 39 ετών», είπε και σημείωσε πως βρίσκεται στην εντατική λόγω κορονοϊού ένα παιδί 12 ετών. Διαβεβαίωσε δε πως κανένα από τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται δεν είναι σε πειραματικό στάδιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA