Μενού
  • Α-
  • Α+

Oι κάτοικοι στη Μύκονο είναι εξοργισμένοι με το πρόβλημα της μόλυνσης που ήρθε να προστεθεί σε αυτό της έλλειψης νερού λόγω καλοκαιριού. Σε βίντεο που ανήρτησαν στα social media διαπιστώνεται πως οι βρύσες, τρέχουν νερό που μοιάζει με... πετρέλαιο. Τα συνεργεία του Δήμου εργάστηκαν πυρετωδώς για την αποκατάσταση της βλάβης, προκειμένου οι βρύσες σε έξι χωριά του νησιού να πάψουν να τρέχουν παχύρρευστο και δύσοσμο μαύρο υγρό αντί για νερό. 

Το πρόβλημα στην υδροδότηση παρουσιάστηκε σε: 

  1. Μαράθι
  2. Καντούνια
  3. Αγία Σοφία
  4. Τούρλος 
  5. Άγιος Στέφανος 
  6. Χουλάκια 

«Δεν μπορούμε να κάνουμε μπάνιο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Θα χαλάσουν οι συσκευές, θα χαλάσουν οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, οι βρύσες, τα πλυντήρια, τα πάντα. Μυρίζει και πολύ άσχημα είναι περισσότερο από βόθρος. Δηλαδή ο βόθρος είναι μία άλλη μυρωδιά, αυτό είναι ένα πράγμα... ένας βούρκος», είπε στο MEGA κάτοικος της Μυκόνου. Το πρόβλημα ήρθε να προστεθεί σε αυτό της υδροδότησης εν μέσω καλοκαιριού. «Μπορεί ας πούμε να υποθέσουμε ψόφια ψάρια που έχουνε μείνει χρόνια ή δεν ξέρω τι. Και αυτό είναι γλοιώδες, δεν είναι ρευστό», υποστήριξε η κάτοικος. 

Η βλάβη όπως έγινε γνωστό, προέκυψε λόγω βλάβης σε ταχυδιυληστήριο της Μυκόνου και αποκαταστάθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (26/8). «Ήταν σωλήνας μέσα στο φράγμα, μιλάμε με οκτώ μέτρα βάθος στο νερό και με ορατότητα μηδέν. Δεν μπορούσε να φτιαχτεί εύκολα και έγινε κάτι το οποίο ήταν ξαφνικά, δεν είχε δείξει μία ένδειξη» είπε ο Φραντζέσκος Βιγλιάρης. Την περασμένη εβδομάδα κάτοικοι κοντά στο κέντρο της Μυκόνου είχαν μείνει χωρίς νερό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA