Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας χρήση σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 48χρονου που συνελήφθη για ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στο Ρετζίκι, ενώ παράλληλα κατηγορείται και για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». 

Πρόκειται για τον Χατζηβασιλειάδη Δημήτριο του Βίκτωρα και της Νίκης, γεν. το 1973 στην Αθήνα. Ο 48χρονος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το μεσημέρι της 9ης Αυγούστου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. νωρίτερα πραγματοποίησε ένοπλη ληστεία σε τραπεζικό κατάστημα σε περιοχή της Νεάπολης Θεσσαλονίκης (σ.σ. στο Ρετζίκι) και διέφυγε με μοτοσικλέτα. Οι αστυνομικοί, λίγο αργότερα, τον εντόπισαν να κινείται οδηγώντας κλεμμένο αυτοκίνητο, τον καταδίωξαν και τον ακινητοποίησαν. 

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8.275 ευρώ, που προέρχονταν από την ληστεία, πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, 30 φυσίγγια των 7,62mm και ασύρματος. Επίσης, εντοπίστηκε και η μοτοσικλέτα, με την οποία είχε διαφύγει αρχικά, για την οποία προέκυψε πως ήταν επίσης κλεμμένη.

Το ατύχημα με το Καλάσνικοφ

Ο 48χρονος αναζητούνταν τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019, μετά από μία ένοπλη ληστεία σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στο Χολαργό, μαζί με άλλα φερόμενα ως μέλη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας». Τότε, κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσής τους από το κατάστημα που είχαν ληστέψει, είχε αυτοτραυματιστεί ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, ενώ τα στοιχεία που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική τη βοήθησαν να φτάσει στη σύλληψη των συνεργών του.

Λόγω του τραυματισμού του στο πόδι, αναζήτησε μέσω διασυνδέσεών βοήθεια στο Σισμανόγλειο, όπου τον κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν τα κατάφερε, όμως έλαβε ιατρική βοήθεια κατ’ οίκον. Στη συνέχεια θα εξαφανιστεί με τους αστυνομικούς να τον αναζητούν για περίπου δύο χρόνια, μέχρι που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA