Μενού
  • Α-
  • Α+

Για στρεβλώσεις που έχουν προκύψει ύστερα από τους ελέγχους στις πυρόπληκτες περιοχές έκανε λόγο ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιωτης. Αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα έκανε λόγο για περιπτώσεις που θα μείνουν εκτός αποζημιώσεων παρά το γεγονός ότι έχουν πληγεί από τις φωτιές στην Βόρεια Εύβοια

Διαβάστε ακόμη: Κοινωνικός τουρισμός: Διπλασιάζεται η διάρκεια διακοπών στις πυρόπληκτες περιοχές στην Εύβοια

Αναλυτικά τονίζει: «Τα συνεργεία της ΔΑΕΦΚ του υπουργείου υποδομών συνεχίζουν τις καταγραφές με αμείωτο ρυθμό. Ηδη έχουν γίνει πάνω από 720 αυτοψίες σε κτηριακές υποδομές,όμως οι στρεβλώσεις δεν λείπουν. Οι περιοχές οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί αναδασωτέες το 1977 κ στην συνέχεια με πράξη του Δασαρχείου είχε επιτραπεί η δόμηση τώρα αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα» και συνεχίζει:

«Επισης όλοι οι Δημότες μας οι οποίοι δεν ήταν κατά κύριο επάγγελμα αγρότες όμως έχασαν το βιος τους κινδυνεύουν να μην αποζημιωθούν ούτε για τα καμμένα δένδρα τους,ούτε για τον εξοπλισμό τους,επίσης οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι έχασαν μέσα στην μανία της φωτιάς τα ζώα τους πρέπει να ψάξουν μέσα σε χιλιάδες στρέμματα να βρουν τα καμμένα κουφάρια ώστε να τα καταμετρήσει ο ΕΛΓΑ κ τέλος όλοι αυτοί που για οποιοδήποτε λόγο παρόλο που έκαναν κανονικά δήλωση ΟΣΔΕ αλλά δεν είχαν ολοκληρώσει το κτηματολόγιο απορρίπτονται!!! Επιτέλους το κράτος να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί!!!».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA