Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκτός σοβαρού απροόπτου την Παρασκευή, 27 Αυγούστου, αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις του 2021, που με τόση αγωνία περιμένουν χιλιάδες υποψήφιοι προκειμένου να μάθουν σε ποιο πανεπιστημιακό τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ και αν εισάγονται. Ωστόσο δεν πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των βάσεων, την Δευτέρα, 30 Αυγούστου. Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, όσο και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, τόνισαν ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα μπει τέλος στην αναμονή των μαθητών και των οικογενειών τους.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανοδική πορεία στην πλειονότητα των τμημάτων όλων των επιστημονικών πεδίων, με την άνοδο να είναι πιο εντυπωσιακή στα τμήματα χαμηλής ζήτησης. Η άνοδος θα επηρεάσει τόσο τις ιατρικές, τις νομικές  όσο και τις οικονομικές σχολές αλλά με διαφορετικές «ταχύτητες».

Και με SMS οι βάσεις

Υπενθυμίζεται ότι φέτος ισχύει μια μεγάλη αλλαγή στην ανακοίνωση των βάσεων, καθώς οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα και με SMS στο κινητό τους ή να δουν το αποτέλεσμα διαδικτυακά. Μέσω της εφαρμογής results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν όχι μόνο για τη βαθμολογία τους, αλλά και για την ανακοίνωση των Βάσεων.

Όσοι μαθητές δήλωσαν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου θα λάβουν σχετικό SMS, μέσω του οποίου θα τους γνωστοποιείται η σχολή ή το τμήμα στο οποίο πέρασαν.

Τελικές εκτιμήσεις

Οσο πλησιάζει η ημέρα των ανακοινώσεων για τις βάσεις οι εκτιμήσεις γίνονται και πιο συγκεκριμένες. Ετσι οι τελικές εκτιμήσεις 50 υψηλόβαθμες σχολές των ΑΕΙ σύμφωνα με το alfavita.gr είναι οι παρακάτω:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA