Μενού
  • Α-
  • Α+

Σήμερα, Παρασκευή, 27 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, στους περίπου 100.000 υποψηφίους των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων. Συμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν γύρω στις 11 π.μ. Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμά τους είτε με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο (εάν έχουν κάνει σχετική αίτηση) είτε μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας (κάθε υποψήφιος με τον κωδικό του) ή στο λύκειό τους. 

Εκτός από τα αποτελέσματα για τις περίπου 80.000 θέσεις σε πανεπιστήμια και τις παραγωγικές σχολές των υπουργείων Αμυνας, Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη, θα ανακοινωθούν οι βάσεις για τις 8.077 θέσεις σε δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), καθώς φέτος οι υποψήφιοι μπορούσαν να συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο και για τα ΙΕΚ. 

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής εκτιμάται ότι θα αφήσει εκτός ΑΕΙ περίπου 25.000 υποψηφίους, ενώ θα υπάρξουν κενές θέσεις στο ένα τρίτο των τμημάτων των ΑΕΙ (περίπου 150 από τα 450).

    Οι εκτιμήσεις για κάθε επιστημονικό πεδίο

    • Πρώτο επιστημονικό πεδίο: Οι βάσεις θα είναι πολύ κοντά σε αυτές του 2019.
    • Δεύτερο επιστημονικό πεδίο: Θα υπάρξει άνοδος των βάσεων εισαγωγής, η οποία θα ξεπεράσει τα 450 μόρια στις υψηλόβαθμες σχολές της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας και θα φτάσεις τα 200 – 400 μόρια στις υψηλόβαθμες σχολές των περιφερειακών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων.
    • Τρίτο επιστημονικό πεδίο: Οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να αυξηθούν πάνω από 400 μόρια.
    • Τέταρτο επιστημονικό πεδίο: Αύξηση στις βάσεις κατά 250-600 μόρια στις υψηλόβαθμες και μεσαίες σχολές. Οι σχολές που πέρσι απαιτούσαν 9.500 – 11.500 μόρια θα σημειώσουν πτώση, ενώ τεχνητά θα ανέβουν οι βάσεις εισαγωγής σε χαμηλόβαθμα τμήματα του Πεδίου εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.
    Google News

    Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

    BEST OF LIQUID MEDIA