Μενού
  • Α-
  • Α+

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών άφησε ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Καστέλλα. Στο πλευρό του ήταν πάντα η Βίκυ Σταμάτη, η γυναίκα που ο Ακης Τσοχατζόπουλος παντρεύτηκε το 2004 πρώτα με πολιτικό γάμο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια με θρησκευτικό. Ο γάμος της Βίκυς Σταμάτη με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, μάλιστα, είχε απασχολήσει τα φώτα της δημοσιότητας. 

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ήταν τότε 65 ετών ενώ η Βίκυ Σταμάτη ήταν κατά 35 χρόνια μικρότερή του. Η διαφορά τους, όμως, δεν απασχολούσε καθόλου τα φώτα αλλά αυτό που είχε μείνει είναι πόσο στοίχισε η δεξίωση. Για τον πολυτελή γάμο στο Παρίσι δαπανήθηκαν περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δραχμές. Το πάρτι που έγινε για τον γάμο στο ξενοδοχείο «Four Seasons», στο Παρίσι θα μείνει αξέχαστο. Μάλιστα, ο ίδιος ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε πει ότι ποτέ δεν μετάνιωσε για τον γάμο του και συχνά έλεγε: «Τι θέλουν τέλος πάντων;». 

Με τα φώτα στραμμένα πάνω του εκείνη την περίοδο, δικοί του άνθρωποι έλεγαν «Είχε καλεσμένους μόνο 18 άτομα. Είναι τόσο συνηθισμένο και απλό πράγμα αυτό». Και όταν το θέμα πήγαινε στην δεξίωση που παρέθεσε στο υπερπολυτελές «George V», της αλυσίδας ξενοδοχείων «Four Seasons», έλεγαν ότι δεν υπήρξε καμιά δεξίωση: «Στο ξενοδοχείο αυτό έμεινε επειδή είναι κοντά στον Αγιο Στέφανο. Και μετά προσκάλεσε τους 18 φίλους του και τη φρουρά του με τις γυναίκες τους για δείπνο. Δεν έμενε στη βασιλική σουίτα, όπως λένε, αλλά σε ένα απλό δωμάτιο».

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του, είχε πει: «Διερωτώμαι πόσο μεγάλη πρόκληση ήταν ο γάμος μου, στις πραγματικές του διαστάσεις, με τη συμμετοχή 15 ατόμων και τη διαμονή μου για δύο ημέρες στο Παρίσι, απέναντι στο αισχρό μυθιστόρημα περί μυθικών δεξιώσεων με εκατοντάδες καλεσμένους». Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο γάμος του Ακη Τσοχατζόπουλου με τη Βίκυ Σταμάτη συζητήθηκε όσο λίγοι... 

«Επειδή κατηγορήθηκα ότι κάναμε το γάμο στο εξωτερικό, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτό κρίθηκε απαραίτητο για λόγους προσωπικής μας προστασίας. Εννοώ δηλαδή το εξής: Η απόφαση του συζύγου μου να προβεί σε δεύτερο γάμο προκάλεσε προσωπικές αντιθέσεις και έχθρες από ορισμένα πρόσωπα. Και ήταν γνωστό ότι τα πρόσωπα αυτά θα αντιδρούσαν με απρόβλεπτες ενέργειες, γεύση των οποίων είχαμε πάρει νωρίτερα. Επομένως, προς προσωπική μας προστασία ο σύζυγός μου έκρινε ότι ο γάμος έπρεπε να γίνει εκτός Ελλάδας, κεκλεισμένων των θυρών» είχε πει η Βίκυ Σταμάτη.

Όπως είχε πει, ο Ακης Τσοχατζόπουλος επέλεξε το Παρίσι για τους εξής λόγους: «Πρώτον διότι υπάρχει πλήρης ορθόδοξη μητρόπολη. Δεύτερον ο κουμπάρος ήταν κάτοικος Παρισιού. Τρίτον το γάλο τέλεσε ο επίσκοπος του Πατριαρχείου Εμμανουήλ. Επομένως τα όσα αντίθετα ελέχθησαν και εγράφησαν αποδεικνύονται αβάσιμα και βαρέως συκοφαντικά».

Παράλληλα, η Βίκυ Σταμάτη ισχυρίστηκε ότι η τελετή δεν ήταν πολυτελής και πως οι καλεσμένοι στο γάμο ήταν μόλις 33, συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού. Ακόμα λιγότεροι, ήταν, ήταν οι καλεσμένοι στο δείπνο στο «George V».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA