Μενού
  • Α-
  • Α+

Οριοθετημένη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στο Λογγίτσι Φθιώτιδας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.Η άμεση και μεγάλη όσον αφορά τα πτητικά αλλά και τις επίγειες δυνάμεις επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι έφερε αποτελέσματα. Περίπου στις 21.00 το βράδυ η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και το χωριό δεν κινδυνεύει πλέον.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα εκκενώθηκε το Λογγίτσι καθώς δύο μέτωπα πλησίαζαν απειλητικά τον οικισμό και έφτασαν σε απόσταση 500 μέτρων. Σύμφωνα με τον με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο «η πυρκαγιά είναι υπό πλήρη έλεγχο ωστόσο δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο για τον φόβο των αναζωπυρώσεων». «Ευτυχώς δεν κάηκαν ούτε μελίσσια, ούτε ζώα, ούτε περιουσίες. Ωστόσο δυστυχώς δεν γλίτωσαν περίπου 3.000 στρέμματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τα δύο κύρια μέτωπα τα οποία έχουν κατεύθυνση προς το χωριό Λογγίτσι και βρίσκονταν σε απόσταση 500 μέτρων περίπου από τα πρώτα σπίτια.

«Οι άνεμοι ήταν πολύ ισχυροί» υπογράμμισε μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφεριάρχης Φθιώτιδας κ. Θανάσης Καρακάντζας. Στην περιοχή βρίσκονται 18 οχήματα της Πυροσβεστικής με 64 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εθελοντές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA