Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός σήμανε στο λιμενικό όταν το φορτηγό πλοίο «SEA BIRD», σημαίας Τόγκο, βυθίστηκε στο Μυρτώο Πέλαγος μετά από πρόσκρουση σε βραχονησίδα. Ακολούθησε ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος μετά τη βύθιση. 

Διαβάστε ακόμη: Πλοίο βυθίζεται στο Μυρτώο Πέλαγος - Διασώθηκαν 16 ναυτικοί

Τα 16 μέλη του πληρώματος όλοι υπήκοοι Συρίας, παρελήφθησαν με ασφάλεια από δύο παραπλέοντα πλοία, καλά στην υγεία τους, και στη συνέχεια μετεπιβιβάσθηκαν σε περιπολικό σκάφος Λιμενικού με προορισμό τη Μονεμβασιά. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Ουκρανία με προορισμό την Τυνησία.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, πέντε παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Στο σημείο έσπευσαν και τρία αντιρρυπαντικά σκάφη, ενώ πρόκειται να απογειωθεί και εναέριο μέσο του Λιμενικού, προκειμένου να ελέγξουν και να ασφαλίσουν την περιοχή από τυχόν θαλάσσια ρύπανση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA