Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Πιέρ Μπαλάζ είναι γιατρός του γαλλικού Πυροσβεστικού Σώματος και ήρθε για να ριχτεί στο μέτωπο των καταστροφικών πυρκαγιών σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία κι Αρκαδία. Ο Γάλλος γιατρός, που μιλά άπταιστα ελληνικά, καθώς έζησε στη χώρα μας στην εφηβική του ηλικία για 5 περίπου χρόνια, τόνισε ότι ήταν τιμή του να επιστρέψει στη χώρα μας έστω και υπ' αυτές τις συνθήκες και να συμβάλλει από το δικό του μετερίζι στην καταπολέμηση των πυρκαγιών.

«Ηρθε πρώτα ένα τμήμα 40 ατόμων χωρίς οχήματα, αλλά με τον εξοπλισμό μας. Είχαμε σχεδιάσει να συνεργαστούμε με τους Ελληνες με τα δικά τους μέσα και μείναμε για να επιχειρήσουμε στην Αττική σε Αφίδνες και Ιπποκράτειο Πολιτεία. Μετά από 5 μέρες ήρθαν άλλοι 90 με δικό μας εξοπλισμό και οχήματα και πήγαμε στην Αρκαδία» είπε αρχικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Το μέγεθος της πυρκαγιάς δεν το έχουμε συνηθίσει.

Και στη Γαλλία έχουμε πολλές φωτιές, ζω στη Μασσαλία κι έχουμε τα ίδια δάση. Σε ό,τι αφορά στην επιχειρησιακή μας στρατηγική έχουμε ειδικευμένες ομάδες. Μπαίνουν στο δάσος, κόβουν δέντρα κι ανοίγουν δρόμους για να επιχειρήσουν τα επίγεια τμήματα. Αυτούς στείλαμε κι εδώ τα πρώτα 40 άτομα για να ανοίξουν χώρο. Στη Γαλλία, όταν είναι μεγάλη η φωτιά γύρω γύρω από την πυρκαγιά κόβουμε όλα τα δέντρα που δεν έχουν καεί για να την σταματήσουμε».

Κλείνοντας ο κ. Μπαλάζ είπε: «Ηταν μεγάλη μου τιμή και να γυρίσω στην Ελλάδα και να έρθω δυστυχώς σ' αυτή τη συγκυρία, και να είμαι ικανός και να προσφέρω έστω και λίγη δουλειά με την ομάδα μου και να συνεργαστούμε με τους Ελληνες. Ο ελληνικός λαός ήταν συγκλονιστικός. Ηταν τέλειος ο τρόπος που μας φέρθηκαν» κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA