Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο Σύνταγμα, αφού λίγο πριν τις 20:30 της Κυριακής ξέσπασαν επεισόδια κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των αντιεμβολιαστών. Περίπου 7 με 8 χιλιάδες τα άτομα συγκεντρώθηκαν σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στο Σύνταγμα και το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει ένταση με φωτοβολίδες, μολότοφ και χημικά.  Ο σταθμός του μετρό έκλεισε, ενώ ξέσπασαν και μικρές εστίες φωτιάς από κάδους που πήραν φωτιά από μολότοφ. Το πλήθος κατέβηκε την Ερμού, φωνάζοντας συνθήματα και ρίχνοντας αντικείμενα, με την πλατεία του Συντάγματος να έχει αδειάσει. Λίγη ώρα αργότερα τα επεισόδια τελείωσαν, όπως και η συγκέντρωση. Οι δρόμοι άδειασαν και παραδόθηκαν κανονικά στην κυκλοφορία, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ.

Αντιεμβολιαστές στο Σύνταγμα: Διαδήλωσε με το βιβλίο του Παπαδόπουλου

Στη διάρκεια της διαδήλωσης, τα βλέμματα τράβηξε την Κυριακή το απόγευμα στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση κατά των εμβολίων,ένας διαδηλωτής με το βιβλίο του... Γιώργου Παπαδόπουλου στα χέρια. Πρόκειται για τον Β' Τόμο των απάντων που είχε κυκλοφορήσει ο δικτάτορας, επικεφαλής της Χούντας της 21ης Απριλίου του 1967 και στα οποία παρατίθενται λόγοι, συνεντεύξεις και δηλώσεις του. Το ιδεολογικό μανιφέστο του δικτάτορα κυκλοφόρησε σε συνέχειες κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας και αποτελεί φετίχ για τους οπαδούς του ακόμα και 47 χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση. Ο Γιώργος Παπαδόπουλος πέθανε στη φυλακή στις 27 Ιουνίου του 199, καταδικασμένος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην κατάλυση της δημοκρατίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA