Μενού
  • Α-
  • Α+

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα Τρίτη (31/8) ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Ρούμπεν Σεμέδο που κατηγορείται για ομαδικό βιασμό μετά την καταγγελία 17χρονης. Μαζί με τον Σεμέδο συνελήφθη και ένας 40χρονος από τη Νιγηρία ο οποίος θα οδηγηθεί επίσης στον εισαγγελέα. 

Διαβάστε ακόμη: Ρούμπεν Σεμέδο: Βίος και πολιτεία - Απαγωγή, φυλάκιση και καταγγελία για βιασμό

Η 17χρονη κατέθεσε, παρουσία ψυχολόγου, πως ο Ρούμπεν Σεμέδο την παρέσυρε στο σπίτι του στη Γλυφάδα και τη βίασε. Την υπόθεση θα διαλευκάνει η ιατροδικαστική εξέταση. Ο δικηγόρος του Σεμέδο, Σταύρος Γεωργόπουλος, δήλωσε πως ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής αρνείται τις κατηγορίες περί βιασμού. Μάλιστα υποστήριξε ότι η 17χρονη είπε στον Σεμέδο ότι είναι 19 ετών και πως του έστειλε ξανά μήνυμα να βγουν. 

«Δεν υπάρχει κανένας εξαναγκασμός για τίποτα. Μόνη της μια κοπέλα τον αναζήτησε την Παρασκευή, του είπε αν μπορούν να τον βρουν με μια φίλη της και έγινε ό,τι έγινε», είπε ο δικηγόρος του Ρούμπεν Σεμέδο, Σταύρος Γεωργόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Αν πάω σε ένα σπίτι και με βιάσουν, αμέσως θα φύγω. Εδώ έμεινε στο σπίτι, παράγγειλαν φαγητό, κάπνισαν ναργιλέ και αν δεν υπήρχε η καταγγελία ακόμη θα έκαναν "βόλτες" μαζί. Δεν μπορεί να υπάρχει βιασμός και η κοπέλα να του στέλνει μήνυμα αν θα βγουν ξανά το επόμενο βράδυ», υποστήριξε ο κ. Γεωργόπουλος, αναφέροντας ότι υπάρχει μήνυμα με τέτοιο περιεχόμενο από την κοπέλα που έκανε την καταγγελία προς τον συλληφθέντα για ομαδικό βιασμό. 

«Eδώ δεν υπήρξε προσπάθεια κάποιος που εξαναγκάστηκε σε κάτι να φύγει από αυτό ή να φωνάξει κάποιον άλλον για βοήθεια, αλλά συνέχισαν να τρώνε και να πίνουν μαζί, όχι αλκοόλ ή ναρκωτικά, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, να βλέπουν τηλεόραση, να ακούν μουσική», υποστήριξε. «Δεχόμαστε μια επίθεση», πρόσθεσε ο δικηγόρος του Ρούμπεν Σεμέδο ενώ ανέφερε ότι υπήρξαν οχλήσεις και προς τον παίκτη για την καταβολή χρημάτων, κάνοντας εμμέσως πλην σαφώς λόγο για εκβιασμό του ποδοσφαιριστή

Η δικογραφία

Από τη δικογραφία για την υπόθεση αυτή προκύπτει ότι η 17χρονη κοπέλα ήταν σε «κωματώδη» κατάσταση (από την κατανάλωση αλκοόλ) και κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο του ποδοσφαιριστή στη Γλυφάδα, όπου εισέβαλλε ο Νιγηριανός ο οποίος φέρεται να τη βίασε. Σύμφωνα με την κατάθεση της 17χρονης, αμέσως μετά στο ίδιο δωμάτιο εισήλθε και ο Σεμέδο, ο οποίος επίσης την κακοποίησε σεξουαλικά, αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ.

Μάλιστα τους ισχυρισμούς της 17χρονης φέρεται να επιβεβαίωσε και η μάρτυρας της υπόθεσης, μια φίλη της με την οποία διασκέδαζαν μαζί σε νυχτερινά μαγαζιά της Γλυφάδας και του Ωρωπού προτού καταλήξουν τις πρωϊνές ώρες του Σαββάτου, 28 Αυγούστου, στο σπίτι του Ρούμπεν Σεμέδο στη Γλυφάδα.

Η μαρτυρία

Καταθέτοντας για πολλές ώρες το βράδυ της Κυριακής 29 Αυγούστου στο Δωμάτιο Δικανικής Εξέτασης Ανήλικων Θεμάτων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, παρουσία ειδικού ψυχολόγου, η 17χρονη που διαμένει μόνιμα στον Βύρωνα περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όσα έζησε. Όπως είπε, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής διασκέδαζε μαζί με την φίλη της σε κατάστημα της Γλυφάδας και στη συνέχεια στον Ωρωπό, μαζί με τον αμυντικό του Ολυμπιακού και τον Νιγηριανό. Τα ξημερώματα του Σαββάτου και ενώ είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, πήγαν στο σπίτι του Σεμέδο, όπου συνέχισαν να διασκεδάζουν. «Επειδή είχα καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, πήγα σε ένα από τα υπνοδωμάτια του σπιτιού και κοιμήθηκα. Λίγο αργότερα εισήλθε σε αυτό ο δεύτερος κατηγορούμενος (σ.σ. ο Νιγηριανός) και εκμεταλλευόμενος την άσχημη κατάστασή μου με εξανάγκασε σε συνουσία… Λίγη ώρα αργότερα και αφού έφυγε, μπήκε στο ίδιο δωμάτιο ο Σεμέδο, ο οποίος αφού κλείδωσε την πόρτα με ανάγκασε και εκείνος σε συνουσία…».

Στην ίδια υπηρεσία προσήλθε και κατέθεσε και η φίλη και μάρτυρας της 17χρονης, η οποία επιβεβαίωσε την καταγγελία για βιασμό. Σημειώνεται ότι οι ραγδαίες εξελίξεις προκλήθηκαν από την απόφαση της 17χρονης να εκμυστηρευθεί στη μητέρα της την υπόθεση βιασμού. Η μητέρα της προσήλθε το απόγευμα της Κυριακής και κατήγγειλε το γεγονός στην Ασφάλεια ενώ λίγη ώρα αργότερα κατέθεσε και το φερόμενο ως θύμα.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σέβεται πλήρως και αδιακρίτως το τεκμήριο αθωότητας κάθε κατηγορουμένου, στο οποίο εμπεριέχεται και το δικαίωμα αντιλόγου κατά της κατηγορίας. Ως εκ τούτου αναμένει την κρίση της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και όσο εκκρεμεί ενώπιόν της η διερεύνηση ποινικής υπόθεσης που αφορά τον ποδοσφαιριστή Ruben Semedo, δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε τοποθέτηση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA