Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ακης Σκέρτσος είπε χθες (30/8) ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στις δομές Υγείας με τις αναστολές εργασίας των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί κι ότι το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως σε νοσοκομεία της Περιφέρειας. Ενα εξ αυτών είναι και το νοσοκομείο της Μυτιλήνης, εκεί που ο μοναδικός ογκολόγος του νησιού δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Οπως αναφέρει τοπικός δημοσιογράφος στο Mega, συνολικά οι υγειονομικοί του νοσοκομείου είναι 770 άτομα, εκ των οποίων 45 παραμένουν ανεμβολίαστα. Στο νοσοκομείο μάλιστα υπάρχει μόνο ένας ογκολόγος ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί και δεν σκοπεύει να το κάνει.

Ωστόσο, υπάρχει ήδη σχέδιο για την αναπλήρωση της θέσης, εφόσον δεν δεχτεί ο γιατρός να κάνει σήμερα το εμβόλιο, καθώς έχει εκταμιευτεί το ανάλογο κονδύλι για να έρθει ο επόμενος ογκολόγος στο νησί. Θα υπάρξουν μάλιστα και εξτρά κίνητρα για την εν λόγω θέση, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι η θέση θα αναπληρωθεί... χθες. Ως εκ τούτου επικρατεί μεγάλη αγωνία στο νησί, καθώς υπάρχουν ασθενείς που έχουν προγραμματισμένα ραντεβού και διάφορες εξετάσεις κι ως εκ τούτου επικρατεί αγωνία κι αναβρασμός στο νησί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA