Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σχολεία: Πότε πρέπει να κάνουν self test οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί - Ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας

Νέες οδηγίες δίνει το υπουργείο Παιδείας στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς για τα self test - Τι ισχύει από τις 13 Σεπτεμβρίου για μαθητές και εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν στα σχολεία

(Πηγή: eurokinissi)
(Πηγή: eurokinissi)

Τα ισχύοντα μέτρα για τους εκπαιδευτικούς ενόψει του ανοίγματος των σχολείων υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας. Όπως επισημαίνεται, οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο θα μπορούν να παραλαμβάνουν δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test) από τα φαρμακεία (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων), από σήμερα, Τρίτη 31 Αυγούστου και ως την ερχόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, τα οποία θα διενεργήσουν ως εξής: ένα προ της ανάληψης υπηρεσίας στη σχολική τους μονάδα αύριο, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, και ένα δεύτερο πριν προσέλθουν στα σχολεία την επόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.

Από 13 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα έναρξης του νέου διδακτικού έτους 2021-2022, οι εκπαιδευτικοί θα οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα όπως και στο τέλος της περσινής σεζόν, έτσι και τώρα οι μαθητές θα υποβάλλονται σε δύο self tests την εβδομάδα τα οποία θα παρέχονται δωρεάν. Τα αποτελέσματα δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Σχολεία #εκπαιδευτικοί #αρνητές #Self Test

Best of Internet