Μενού
  • Α-
  • Α+

Το φθινόπωρο αρχίζει με αλλαγή στο σκηνικό του καιρού καθώς αρχής γενομένης από σήμερα αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία κατά τόπους ενώ από το μεσημέρι υπάρχει πρόβλεψη για βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τα φαινόμενα αναμένονται να αρχίσουν από το μεσημέρι της Τετάρτης 1/9 και ειδικότερα σε Θράκη, Ανατολική Μακεδονία και Χαλκιδική θα είναι κατά τόπους ισχυρά και υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Τετάρτης 01/09 καθώς και οι περιοχές όπου τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Μαρουσάκης: Έρχονται τα πρώτα κρύα

Ωστόσο η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα με τον καιρό να είναι πλέον πιο φθινοπωρινός. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη τα επόμενα 24ωρα ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές, μέχρι και χαλαζοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές αλλά και ενίσχυση των βοριάδων που θα φτάσουν στα πελάγη ακόμη και τα 7 μποφόρ.

Επιπλέον, από την επόμενη εβδομάδα θα φτάσουν στη χώρα και τα πρώτα κρύα με τις ελάχιστες θερμοκρασίες να πέφτουν σε μονοψήφιες τιμές κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

«Υπάρχει ένας εκτεταμένος αντικυκλώνας στα βορειοδυτικά τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου. Αυτό το σύστημα δεν συνηθίζεται να ανεβαίνει σε τόσο μεγάλα γεωγραφικά πλάτη από τόσο νωρίς – το βλέπουμε κυρίως τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη – και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ωθήσει ψυχρότερες αέριες μάζες από την βορειοανατολική Ευρώπη, που σημαίνει ότι από το τέλος της εβδομάδας και κυρίως από τη νέα εβδομάδα θα έχουμε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Θα δούμε αρκετές μονοψήφιες τιμές τη νύχτα και νωρίς το πρωί και προς τη Βόρεια Ελλάδα πλέον θα κάνει κρύο ενώ θα πέσουν και οι μέγιστες θερμοκρασίες», τονίζει ο Κ. Μαρουσάκης.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA