ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/09/2021 13:08

Κρήτη: Χάκερ παραβίασαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς ποδοσφαιρικού παράγοντα του Ηρακλείου

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρεί υψηλόβαθμος παράγοντας του ποδοσφαίρου στο Ηράκλειο άρχισαν τμηματικά να αδειάζουν - Κάθε λίγα λεπτά γίνονταν αναλήψεις ποσών

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κρήτη: Χάκερ παραβίασαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς ποδοσφαιρικού παράγοντα του Ηρακλείου
Άνδρας με μπάλα ποδοσφαίρου/Φωτογραφία αρχείου (Πηγή: Pexels)
Ανάγνωση:

Τελευταία στιγμή έσωσαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από χάκερ τα μέλη γνωστής ποδοσφαιρικής οικογένειας του Ηρακλείου Κρήτης. Οι χάκερ με έδρα το εξωτερικό άρχισαν να αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς όταν τους αντιλήφθηκε η σύζυγος και πλέον την υπόθεση ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρεί υψηλόβαθμος παράγοντας του ποδοσφαίρου στο Ηράκλειο άρχισαν τμηματικά να αδειάζουν. Κάθε λίγα λεπτά γίνονταν αναλήψεις ποσών με την σύζυγο του παράγοντα να αντιλαμβάνεται πως κάτι περίεργο συμβαίνει. Σύμφωνα με το neakriti.gr, τα επόμενα λεπτά ήταν δραματικά, με το σύζυγο να τρέχει στο τραπεζικό κατάστημα για να μπλοκάρει τις παράνομες αναλήψεις.

Στην τράπεζα σήμανε συναγερμός ενώ ενημερώθηκαν και τα κεντρικά και η ασφάλεια. Εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για χάκερ του εξωτερικού, που έκαναν εμβάσματα για χώρες όπως η Εσθονία και θα μπορούσαν την επόμενη ημέρα να πάνε σε ένα ATM και να «σηκώσουν» τα χρήματα. Η τράπεζα μπλόκαρε τις κινήσεις των λογαριασμών και τα χρήματα... επέστρεψαν.

Ο παράγοντας υποχρεώθηκε να αλλάξει όλες τις κάρτες, τους λογαριασμούς και τους κωδικούς που είχαν παραβιαστεί. Για την υπόθεση έγινε καταγγελία στην αστυνομία και πλέον την έχει αναλάβει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΧΑΚΕΡ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ