Μενού
  • Α-
  • Α+

Πέθανε η 62χρονη γιατρός, η οποία νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, με κορονοϊό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Creta24, η γιατρός, η οποία ασκούσε τα καθήκοντά της στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, νοσηλευόταν διασωληνωμένη από τις 19 Αυγούστου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η 62χρονη γυναίκα δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ υπέφερε και από υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η 62χρονη ήταν και ιδιώτης μικροβιολόγος και απεβίωσε λόγω βαριάς πολυοργανικής ανεπάρκειας, όντας θετική στον κορονοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για το τελευταίο 24ωρο μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με κορονοϊό, 319 (92.2%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 27 (7.8%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου, απορρίφθηκε από το τμήμα αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας το αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για αναστολή της απόφασης για υποχρεωτικό εμβολιασμό τους, με το σκεπτικό του ΣτΕ να συμπυκνώνεται στη φράση «ο εμβολιασμός επιβάλλεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας». Παράλληλα, οι δικαστές αναφέρουν πως «σε περίπτωση νόσησης μέλους του υγειονομικού προσωπικού θα διαταραχθεί η λειτουργία των νοσοκομείων». Εφόσον οι υγειονομικοί δεν εμβολιαστούν, τίθενται σε αναστολή εργασίας, από σήμερα (1/9), άνευ αποδοχών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA