Μενού
  • Α-
  • Α+

Η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε για τα μέτρα που θα εφαρμόζονται στα σχολεία, στην περίπτωση που εμφανιστούν ένα ή περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, ενώ παράλληλα προχώρησε και σε αλλαγές που αφορούν το λιανεμπόριο και τα συνέδρια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιτροπή, όταν νοσήσει μαθητής σε μία τάξη από κορονοϊό, ο διπλανός του στο θρανίο θα μπαίνει σε καραντίνα. Επίσης, όσοι είναι στο μπροστινό και στο πίσω θρανίο θα τίθενται σε καραντίνα, εφόσον δεν έκαναν σωστή χρήση μάσκας. Το μέτρο αυτό αφορά τους ανεμβολίαστους μαθητές. Οι μαθητές θα επιστρέφουν από την καραντίνα ύστερα από μία εβδομάδα και αφού θα έχουν κάνει rapid test.

Οι υπόλοιποι μαθητές του τμήματος, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι θα κάνουν ένα rapid test, θα ακολουθήσουν δύο self test και την 7η ημέρα άλλο ένα rapid test. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν μόνο self test στην αρχή και στο τέλος της μίας εβδομάδας. Όλοι θα παραμένουν στο σχολείο, ενώ μία τάξη θα κλείνει όταν τα κρούσματα ξεπερνούν το 50% του τμήματος.

Τι αλλάζει σε λιανεμπόριο και συνέδρια

Παράλληλα, η επιτροπή των ειδικών προχώρησε και σε αλλαγές που αφορούν το λιανεμπόριο και στην πραγματοποίηση των συνεδρίων. Ετσι, σύμφωνα με την απόφαση τους, στα εμπορικά καταστήματα θα επιτρέπεται 1 άτομο άνα 9 τετραγωνικά μέτρα.

Στα συνέδρια, φυσική παρουσία θα έχουν μόνο εμβολιασμένοι, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα συμμετέχουν μόνο διαδικτυακά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA