Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα δείχνουν μία μικρή αλλά σταδιακή μείωση τις τελευταίες ημέρες, η ανησυχία για την σταθερά αυξανόμενη εισαγωγών στα νοσοκομεία αλλά και των διασωληνωμένων, κρατά σε συναγερμό Αρχές και υγειονομικούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ ο μέσος όρος εισαγωγών με κορονοϊό του επταημέρου είναι 256 ασθενείς, ενώ στην εβδομαδιαία αποτύπωση του ισοζυγίου εισαγωγών και εξιτηρίων από τα νοσοκομεία, ο λόγος παραμένει πάνω από το 1, δείχνοντας πως η πανδημία εξακολουθεί να πιέζει το ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.840, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.485 και ο λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.24. Ωστόσο, παρατηρείται στον πίνακα που αναρτά ο ΕΟΔΥ μια υποχώρηση του δείκτη αυτού.

Aντίθετα όπως προαναφέρθηκε τάση μείωσης παρουσιάζει την τελευταία εβδομάδα και ο δείκτης θετικότητας. Την εβδομάδα 23 Αυγούστου 2021 με 29 Αυγούστου 2021, το ποσοστό θετικότητας ήταν 3.37% σε σύνολο 633.925 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 1.00% σε σύνολο 518.799 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Προβληματισμός για τους ανεμβολίαστους

Από τις αρχές της εβδομάδας ο ΕΟΔΥ δίνει ένα επιπλέον στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό, για το ρόλο του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Πλέον αναφέρεται το ποσοστό των ανεμβολίαστων επί των διασωληνωμένων, αριθμός που είναι συντριπτικός. Στην τελευταία ανακοίνωση του 24ώρου μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 319 (92.2%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 27 (7.8%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Στο σύνολο της επικράτειας, η πληρότητα των ΜΕΘ Covid ανέρχεται σε 68%. Το ίδιο ποσοστό στην Αττική υπολογίζεται σε 73%, ενώ η πληρότητα κλινών ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη 65%. Τέλος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Κρήτη η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι 76%.

Διπλασιασμός στους θανάτους

Ανησυχητικός ήταν και ο αριθμός των θανάτων του τελευταίου 24ώρου, καθώς διπλασιάστηκαν (44) σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Ο ΕΟΔΥ δεν δίνει στοιχεία ανεμβολίαστων στους θανόντες όμως δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία που προκαλούν θλίψη.

Μία γυναίκα 72 ετών η οποία νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Ηρακλείου είναι ένα ακόμα θύμα της πανδημίας του κορονοϊού στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, η γυναίκα που είχε προσβληθεί από κορονοϊό ήταν ανεμβολίαστη και νοσηλευόταν περίπου ένα μήνα στη ΜΕΘ μαζί με τον σύζυγό της ο οποίος επίσης νοσούσε. Ο 75χρονος άντρας της, ο οποίος είχε κάνει μόνο την 1η δόση του εμβολίου, έχασε τη μάχη πριν από 10 ημέρες.

Παράλληλα νωρίτερα έγινε γνωστό ότι πέθανε η 62χρονη γιατρός, η οποία νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, με κορονοϊό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Creta24, η γιατρός, η οποία ασκούσε τα καθήκοντά της στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, νοσηλευόταν διασωληνωμένη από τις 19 Αυγούστου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η 62χρονη γυναίκα δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ υπέφερε και από υποκείμενα νοσήματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA