Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη Μητρόπολη Αθηνών, σε λαϊκό προσκύνημα, θα τεθεί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη. Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών και σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του, ο κόσμος θα μπορεί να του πει το ύστατο χαίρε από την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου όταν και η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Διαβάστε ακόμη: Μίκης Θεοδωράκης: Τι έγραφε η κόρη του Μαργαρίτα λίγες ώρες πριν τον θάνατό του

Την Πέμπτη στις 15:00 επίσης στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ο τόπος της ταφής.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Μίκη Θεοδωράκη:

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών

Τρίτη 7/09 και Τετάρτη 8/09 από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ.

Και την Πέμπτη 9/09 από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ

Στις 15:00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν στεφάνι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ: 210. 8088000

Τριήμερο εθνικό πένθος για τον Μίκη Θεοδωράκη

Τριήμερο εθνικό πένθος ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο του οικουμενικού μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. Δήλωση του πρωθυπουργού στην έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου για την απώλειά του. Τι σημαίνει, όμως, αυτό;

Εθνικό πένθος μπορεί να προκηρυχθεί από τον θάνατο πολλών ανθρώπων έπειτα από μια φυσική καταστροφή, ένα τρομοκρατικό χτύπημα ή κάποιο άλλο δυστυχές γεγονός, όπως και από το γεγονός θανάτου ενός ιδιαίτερα σημαντικού ανθρώπου για ένα έθνος ή λαό. Χαρακτηρίζεται από πένθος που επιφέρει και μνημονικές δραστηριότητες που παρατηρούνται στην πλειοψηφία του πληθυσμού μιας χώρας.

Πρακτικά, σε ένδειξη πένθους, το κράτος αποφασίζει σε ορισμένες περιπτώσεις το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών ή σχολείων, την ανάρτηση των σημαιών μεσίστια για μία ή περισσότερες ημέρες.

Παρόμοια εκδήλωση πένθους μικρότερης διάρκειας είναι η τήρηση ενός λεπτού σιγής σε συναθροίσεις και συγκεντρώσεις, ενώ ένας άλλος τρόπος ένδειξης πένθους είναι η ανάρτηση μαύρων κορδελών.

Οι μαύρες κορδέλες μπορούν να αναρτηθούν σε προσόψεις κτιρίων, σε κεραίες αυτοκινήτων, αλλά και στην άκρη της οθόνης σε εκπομπές τηλεοπτικών σταθμών και ιστοσελίδων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA