Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη με μία φωταγωγημένη φωτογραφία του στο κτίριό της στη Λεωφόρο Συγγρού. «Γιατί έχω τρεις ζωές. Η μια για να πονάει, η άλλη για να θέλει, κι η τρίτη για να νικά.» έγραψε στο tweet που ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό της η Στέγη, δανειζόμενη λόγια του μεγάλου Ελληνα μουσικοσυνθέτη.https://twitter.com/Stegi_occ/status/1433490300891238405?ref_src=twsrc^tfw

Υπενθυμίζεται ότι τριήμερο εθνικό πένθος ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο του οικουμενικού μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. Εθνικό πένθος μπορεί να προκηρυχθεί από τον θάνατο πολλών ανθρώπων έπειτα από μια φυσική καταστροφή, ένα τρομοκρατικό χτύπημα ή κάποιο άλλο δυστυχές γεγονός, όπως και από το γεγονός θανάτου ενός ιδιαίτερα σημαντικού ανθρώπου για ένα έθνος ή λαό. Χαρακτηρίζεται από πένθος που επιφέρει και μνημονικές δραστηριότητες που παρατηρούνται στην πλειοψηφία του πληθυσμού μιας χώρας.

Πρακτικά, σε ένδειξη πένθους, το κράτος αποφασίζει σε ορισμένες περιπτώσεις το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών ή σχολείων, την ανάρτηση των σημαιών μεσίστια για μία ή περισσότερες ημέρες.

Στο Βραχάτι στις 9 Σεπτεμβρίου η κηδεία του

Την άλλη Πέμπτη η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στο Βραχάτι Κορινθίας. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ο Μίκης Θεοδωράκης θα ταφεί στο μέρος όπου είχε το εξοχικό του σπίτι, για να είναι κοντά στην κόρη του, Μαργαρίτα, αλλά και στη σύζυγό του, Μυρτώ Αλτίνογλου.

Η κηδεία του κορυφαίου Ελληνα μουσικοσυνθέτη θα γίνει στο Βραχάτι, μετά το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών (από την Τρίτη έως την Πέμπτη), όπου θα ψαλεί και η νεκρώσιμος ακολουθία. Μετά την πάροδο τριετίας, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στον Γαλατά Χανίων, όπως ήταν και η τελευταία επιθυμία του. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA