Μενού
  • Α-
  • Α+

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια ασκήθηκε σε βάρος του αστυνομικού - οδηγού επισήμων ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή τον Μάρτιο του 2021, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 23χρονου οδηγού μοτοσυκλέτας, του Ιάσονα.

Διαβάστε ακόμη: Τροχαίο στη Βουλή: Οι δάσκαλοι οδήγησης ζητούν να γίνει κακούργημα η εγκατάλειψη θύματος

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Απόστολος Ανδρέου στον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Τροχαία. Ο 23χρονος μετά το τροχαίο μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και κατέληξε με την οικογένεια του να αποφασίζει να δωρίσει τα όργανα του. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για τις συνθήκες του δυστυχήματος και τέθηκαν στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών, ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου το οποίο είχε τεθεί στην ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη φέρεται να έστριψε παράνομα επί της Βασιλίσσης Σοφίας για να εισέλθει στο προαύλιο χώρο της Βουλής. Με βάση τις διαδικασίες που έχουν οριστεί από την αστυνομία και την Τροχαία η συγκεκριμένη είσοδος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από οχήματα που φέρουν υπουργούς ή βουλευτές.

Με δεδομένο, ότι η κυρία Μπακογιάννη δεν επέβαινε στο όχημα ο οδηγός όφειλε να εισέλθει στη Βουλή από την είσοδο της Λεωφόρου Αμαλίας. Συγκεκριμένα, το υπηρεσιακό όχημα έστριψε αριστερά, διασχίζοντας κάθετα το αντίθετο ρεύμα χωρίς ηχητικό σήμα και δίχως να υπάρχει τροχονόμος να ρυθμίσει την κυκλοφορία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA