ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/09/2021 18:21

Μίκης Θεοδωράκης: Πρόταση για προτομή και ονοματοδοσία δρόμου στον δήμο Αθηναίων

Εκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή (5/9) - Αναμένεται να τεθεί προς έγκριση ψήφισμα για το Μίκη Θεοδωράκη

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μίκης Θεοδωράκης: Πρόταση για προτομή και ονοματοδοσία δρόμου στον δήμο Αθηναίων
Πηγή: Associated Press
Ανάγνωση:

Τοποθέτηση προτομής του κορυφαίου Ελληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας και το όνομα του να δοθεί σε οδό, προτείνονται μεταξύ άλλων σε ψήφισμα που θα εισηγηθεί για έγκριση στην αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης. Όπως επίσης, ο ίδιος και αντιπροσωπεία του κορυφαίου θεσμικού οργάνου του δήμου να παρευρεθούν στην κηδεία του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, ο θάνατος του οποίου έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση.

«Ο μεγάλος δημιουργός τροφοδότησε τον Ελληνισμό και όλον τον κόσμο με την ανυπέρβλητη πνευματική του παραγωγή. Το έργο του, το αυθεντικό ταλέντο του, αλλά και η ίδια του η ζωή αποτελούν για κάθε άνθρωπο ανεκτίμητα εφόδια. Στιγμάτισαν την ελληνική ιστορία και τού απέδωσαν δικαίως μία θέση στην αιωνιότητα. Αγωνιστής και ιδεολόγος, πνευματικός και λαϊκός, έφυγε αφήνοντας πίσω του μία τεράστια παρακαταθήκη. Ένα πολύτιμο δώρο ψυχής για τις επόμενες γενεές. Η μουσική του αλλά και οι ιδέες του, βαθιά ελληνικές, φώτισαν ολόκληρη την οικουμένη», αναφέρεται στο ψήφισμα που θα προταθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΗΔΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ