Μενού
  • Α-
  • Α+

Βροχερός αναμένεται ο καιρός σήμερα Κυριακή (5/9). Συγκεκριμένα, στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται κυρίως στα βόρεια πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το βράδυ τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Γενικά αίθριος καιρός στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση της τάξης των 5 με 6 βαθμών ως προς τις μέγιστες τιμές της. 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή (5/9) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ αναμένεται να εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα προς το μεσημέρι και από τα δυτικά βαθμιαία θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά έως 5 και από το βράδυ έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόνησσο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από τις βραδινές ώρες όμως στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και απο το βράδυ ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 και στα βόρεια έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα προς το μεσημέρι στην κεντρική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από τη νύχτα στα ανατολικά θα ενισχυθούν έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 και στα βόρεια έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στα βόρεια θα αυξηθούν.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι στα βόρεια που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τη νύχτα είναι πιθανό να βρέξει τοπικά στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA