Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνολικά 92 εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους λόγω της εφαρμογή του μέτρου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγιεονομικών υπαλλήλων.

Διαβάστε ακόμη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός - Θεμιστοκλέους: Πιθανή επέκταση και σε άλλους κλάδους

Όπως σημειώνει το xanthinea πρόκειται για το 14% των εργαζομένων του Νοσοκομείου το οποίο μεταφράζεται σε 5 γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, με την αναστολή της εργασίας του να επιβαρύνει τη λειτουργία του.

Πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση υπό τη μορφή στάσης εργασίας έξω από το Νοσοκομείο, με τους υγειονομικούς να αντιδρούν στο μέτρο της υποχρεωτικότητας και να εκφράζουν τους έντονους προβληματισμούς τους για την επόμενη ημέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, μετά και την απομάκρυνση όσων εργαζόμενων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου άλλωστε τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού, εκφράζοντας ωστόσο την έντονη δυσφορία του για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του μέτρου και τις επιπτώσεις του στο σύστημα Δημόσιας Υγείας της Ξάνθης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA