Μενού
  • Α-
  • Α+

Αίσιο τέλος έλαβε η υπόθεση της ταφής του Μίκη Θεοδωράκη καθώς τα μέλη της οικογένειάς του ήρθαν σε συνεννόηση και όπως ανακοινώθηκε η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στον Γαλατά Χανίων. Ήταν άλλωστε επιθυμία του ίδιου του μουσικοσυνθέτη, να ταφεί στη γενέτειρά του, μαζί με τη μητέρα τον πατέρα και τον αδερφό του.

Διαβάστε ακόμη: Μίκης Θεοδωράκης: Πάνω από όλα τα πολιτικά συστήματα ο άνθρωπος

Ο Μίκης Θεοδωράκης με επιστολή του από τον Φεβρουάριο του 2013 προς τον τότε Δήμαρχο Χανίων, τον αείμνηστο Μανώλη Σκουλάκη, είχε κάνει γνωστή την επιθυμία του να ταφεί στο κοιμητήριο του Γαλατά, τόπου καταγωγής του πατέρα του ενώ είχε δώσει και οδηγίες για τη διαμόρφωση του τάφου που του είχε παραχωρηθεί. Στη συγκεκριμένη επιστολή μάλιστα έκανε λόγο για τη διαφωνία που θα έχει η οικογένειά του, όπως και αποδείχθηκε. Άλλωστε η κόρη του, Μαργαρίτα, είχε εκφράσει από την αρχή την επιθυμία να αποτελέσει το Βραχάτι ο τόπος της τελευταίες κατοικίας του πατέρα της. Ωστόσο τόσο ο γιος όσο και ο εγγονός του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη με μηνύματά τους είχαν ξεκαθαρίσει πως πρέπει να τιμηθεί η επιθυμία του. Εν τέλει, υπήρξε συμφωνία πριν χρειαστεί να οδηγηθούν ενώπιον του πρωτοδικείου.

Στον Γαλατά η κηδεία

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΚΚΕ, καθώς είχε ζητήσει από το γγ του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα να επιληφθεί προσωπικά για όλα όσα είχε ρυθμίσει ο ίδιος, η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. «Σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία» όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Το μεσημέρι της Δευτέρα θα ξεκινήσει και το λαϊκό προσκύνημα της σορού του στη Μητρόπολη Αθηνών. Συγκεκριμένα θα ξεκινήσει στις 3.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι. Στις 3:00 της Τετάρτης θα ακολουθήσει η τελετή αποχαιρετισμού και εν συνεχεία η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA