Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών θα τεθεί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη. Το λαϊκό προσκύνημα ήταν προγραμματισμένο για τις 15:00 αλλά υπήρξαν κάποια προβλήματα με τα γραφεία τελετών. Ηδη, όμως, από το πρωί της Δευτέρας, απλός κόσμος, συγκεντρωνόταν γύρω από τη Μητρόπολη, περιμένοντας να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο Ελληνα μουσικοσυνθέτη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών. Το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη θα ολοκληρωθεί στις 19:00 και θα συνεχιστεί την Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου (από τις 10:00 έως τις 19:00) για να ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (από τις 10:00 έως τις 16:00). 

Στις 15:00 της Τετάρτης θα ακολουθήσει η τελετή αποχαιρετισμού, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ. Στη συνέχεια, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη (Πηγή: Eurokinissi)

Μίκης Θεοδωράκης: Νέα εμπλοκή με το γραφείο τελετών

Νωρίτερα, προέκυψε νέα εμπλοκή σχετικά με το γραφείο που θα αναλάβει την τελετή καθώς οι δύο πλευρές έχουν επιλέξει διαφορετικά. Ειδικότερα, τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων σχετικά με την τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη. Ωστόσο, η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη υποστήριξε ότι «κάνει σεβαστή την τελευταία βούληση του πατέρα της», με εξαίρεση το θέμα ανάθεσης επιλογής γραφείου, καθώς κατά την ίδια, θα πρέπει να επιλέγει το συγκεκριμένο γραφείο που έχει ήδη ασχοληθεί με το ζήτημα.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Γιώργου Αγοραστάκη δήλωσε ότι παραιτείται του αιτήματος για το συγκεκριμένο γραφείο τελετών, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες. «Για να εκτελεστεί η επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, παραιτείται ως προς την επιλογή γραφείου τελετων με τη δήλωση ότι διατηρεί το δικαίωμα επιλογής σύμφωνα με τη ρητή δεύσμευσή του εκλιπόντος» ανάφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι «μιλάμε για μια κορυφαία προσωπικότητα γνωστό σε όλο τον πλανήτη. Δεν είναι απλά ένας νεκρός». Σε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των συγγενών του Μίκη Θεοδωράκη προχώρησε το γραφείο τελετών το οποίο έχει ήδη αναλάβει τη σορό του μουσικοσυνθέτη. Πρόκειται για το γραφείο που έχει επιλέξει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για την οργάνωση της κηδεία του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA