Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια ύποπτη υπόθεση διερευνά τόσο η Επιτροπή Διαφάνειας όσο και το Υπουργείο Υγείας και αφορά «μαϊμού» rapid test για κορονοϊό, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τουριστριών και έφεραν σφραγίδα από το κεντρικό νοσοκομείο Σαντορίνης. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, όλα ξεκίνησαν όταν εντοπίστηκαν δύο τουρίστριες, οι οποίες είχαν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού test από το νοσοκομείο της Σαντορίνης, που όμως δεν υπήρχε στο αρχείο του μικροβιολογικού εργαστηρίου του.

Τις συγκεκριμένες βεβαιώσεις τις είχαν λάβει μέσω mail, το οποίο έμοιαζε με εκείνο του νοσοκομείου και έφεραν αυθεντικές σφραγίδες και το λογότυπο του νοσοκομείου.

Η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Βαλεντίνα Δημητρίου, μιλώντας στον σταθμό ανέφερε ότι «οι δύο τουρίστριες ζήτησαν να γίνουν κάποιες διορθώσεις στοιχείων και συγκεκριμένα εκεί που αναφερόταν το όνομα. Όταν έγινε η αναζήτηση των στοιχείων, δεν γινόταν να εντοπιστούν στο σύστημα, ούτε από την μεριά της γραμματείας, ούτε και από την μεριά του μικροβιολογικού».

Όπως εξηγεί στη συνέχεια η κα. Δημητρίου, οι δύο κοπέλες δεν είχαν καταχωρηθεί, επομένως δεν πρέπει να είχαν κάνει τα συγκεκριμένα test στο νοσοκομείο. Ακόμα σημείωσε πως το mail που χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να σταλθούν στις δύο γυναίκες τα αποτελέσματα, δεν ήταν το επίσημο mail του νοσοκομείου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA