Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας χρονιάς στα πανεπιστήμια έχει ξεκινήσει και τα ερωτηματικά για την εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, που είχε εξαγγελθεί απαντήθηκαν τόσο από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όσο και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου. Ουσιαστικά η εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας έχει πάρει αναβολή επ' αόριστον και βασική αιτία σύμφωνα με τις κυβερνητικές δηλώσεις είναι η καθυστέρηση στην επαρκή εκπαίδευση που πρέπει να λάβουν οι 400 αστυνομικοί των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. 

Διαβάστε ακόμη: Πανεπιστήμια: Πώς θα πηγαίνουν φοιτητές και ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου είπε: ««Οπως γνωρίζετε, η λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας διέπεται από συγκεκριμένες διατάξεις. Οταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση που απαιτείται, όταν ολοκληρωθούν όλες οι τυπικές διαδικασίες που υπάρχουν για την πρόσληψη των ανθρώπων που θα τη στελεχώσουν και όταν εκπαιδευθούν επαρκώς, όπως πρέπει, για να είναι χρήσιμη και αποτελεσματική στον λόγο για τον οποίο ιδρύθηκε και θα κληθεί να εκτελέσει», ανέφερε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως όλοι αντιλαμβάνονται «την ιδιαιτερότητα που υπάρχει και την πολύ καλή εκπαίδευση που πρέπει να έχουν σε διάφορες πτυχές όσοι άνθρωποι κληθούν να εκτελέσουν αυτό τον ρόλο». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της κυρίας Κεραμέως, η οποία τόνισε ότι δεν μπορούν να τοποθετηθούν στις θέσεις τους όταν δεν έχουν λάβει εκπαίδευση για έναν τόσο ευαίσθητο κλάδο.

Ηλιόπουλος: Η ήττα της κυβέρνησης είναι καθαρή

Την αναβολή της εγκατάστασης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σχολίασε στο twitter, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. «Αναβάλλεται η πανεπιστημιακή αστυνομία, για να εκπαιδευτούν οι ειδικοί φρουροί λέει η κυβέρνηση. Η ήττα της είναι καθαρή. Ας τους στείλει όμως από τώρα να εκπαιδευτούν στην πυροσβεστική. Για να μην είναι ξανά ο υπουργός με την μάνικα στο χέρι» ανέφερε στην ανάρτησή του.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πάντως ότι το εγχείρημα σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείπεται, αλλά θα πρέπει να προετοιμαστεί επαρκώς. Σημείωναν επίσης ότι δεν είχε υπάρξει εξαγγελία ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα ξεκινούσε τη λειτουργία της την 1η Οκτωβρίου, αλλά εντός του φθινοπώρου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA