Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά την άρνηση του κορονοϊού και στη συνέχεια των εμβολίων, οι αντιεμβολιαστές αρνούνται τώρα όχι μόνο τη διασωλήνωση αλλά και την μετάγγιση αίματος από εμβολιασμένους! Οι νέες θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται τελευταία και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία αλλά τον ίδιο τον εαυτό τους δημιουργούν νέα δεδομένα στη μάχη της Πολιτείας και της επιστημονικής κοινότητας κατά της παραπληροφόρησης. Η συστηματική και μεθοδική «δουλειά», που έκαναν οι αρνητές από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι δεν εκτιμήθηκαν σωστά οι πραγματικές διαστάσεις της, αποτελεί βασικό παράγοντα ανάσχεσης της εμβολιαστικής διαδικασίας στη χώρα μας.

Παρά την προφανή γραφικότητα που εσφαλμένα υποτιμήθηκε, ο μανδύας κραυγαλέου επιστημονικού ψεύδους με τον οποίο περιέβαλαν οι αρνητές τις «απόψεις» τους παρασύρει ακόμα και σήμερα σημαντικό τμήμα πολιτών. Η αρχική επιφυλακτικότητα έναντι των εμβολίων μετατράπηκε σε άρνηση της διασωλήνωσης όταν το αναπνευστικό σύστημα καταρρέει από τον κορονοϊό και άρνηση λήψης αίματος από αιμοδότες εμβολιασμένους έναντι της Covid-19. Σε αυτές τις συνθήκες, η καταγγελία της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Αννας Μαστοράκου, για περιστατικά αντιεμβολιαστών, που ενώ χρειάζεται να χειρουργηθούν ή να τους γίνει μετάγγιση απαιτούν επιτακτικά να μην τους χορηγηθεί αίμα εμβολιασμένων, αποκαλύπτει τις επικίνδυνες προεκτάσεις, που λαμβάνει η δράση των αρνητών.

Ολα αυτά τα πραγματικά απίστευτα σενάρια, που προέρχονται από συγκεκριμένους κύκλους και αναπαράγονται με τρομακτική δυναμική στο διαδίκτυο από διαφορετικές αφετηρίες και με διαφορετικές σκοπιμότητες, συμβαίνουν σε μία περίοδο, κατά την οποία η πανδημία του κορονοϊού έχει περιορίσει σε σημαντικό βαθμό την εθελοντική αιμοδοσία με συνέπεια τη δραματική επιδείνωση της έλλειψης αίματος και των παραγώγων του.

Το «μολυσμένο» αίμα των εμβολιασμένων το νέο αφήγημα των αρνητών

Οι αρνητές χρησιμοποιούν ως «επιχείρημα» για να στηρίξουν τη μη χορήγηση αίματος από εμβολιασμένους στην επιστημονικά κενοφανή θεώρηση ότι τα εμβόλια κατά του κορονοϊού αλλάζουν το DNA. Επιλέγουν δε, να δημιουργούν τεχνηέντως φόβο ότι οι τράπεζες αίματος περιέχουν μολυσμένο αίμα και παράγωγα αίματος. «Ετσι γέμισαν οι τράπεζες αίματος, με αίμα μολυσμένο με το τεχνητό mRNA, ώστε να διευκολυνθεί γρήγορα η διασπορά της μόλυνσης, σε όσους ανυποψίαστους βρεθούν στην ανάγκη να χρειαστούν αίμα, και να επιτευχθεί η γενετική τροποποίησή τους εν άγνοιά τους αν και δεν εμβολιάστηκαν», υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ψευδώς. Επίσης ψευδώς, διακινούν ότι «οι εμβολιασμένοι δεν μπορούν να δώσουν αίμα γιατί έχουν αντισώματα, που προκαλούν μεταλλάξεις και θα προκαλέσουν».

Τέτοιες απόλυτα αστήρικτες απόψεις φαίνεται ότι βρίσκουν ανταπόκριση στο ακροατήριο των αρνητών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλαπλασιάζοντας την επιρροή ενός μηνύματος, που είναι καταφανώς αναληθές. Χαρακτηριστικές είναι οι αναρτήσεις, που συνοδεύουν αυτές τις θεωρίες, αυξάνοντας κατακόρυφα την ανασφάλεια πολιτών, που είναι πρόθυμοι να ακούσουν και να υιοθετήσουν αυτές τις παράλογες απόψεις, φτάνοντας στο σημείο να ζητούν να δημιουργηθούν τράπεζες αίματος ανεμβολίαστων για να αποφευχθεί η μόλυνση από το αίμα εμβολιασμένων! «Αναγκαστικά και μάλιστα πολύ σύντομα, θα δημιουργηθούν παράνομες τράπεζες ακριβού αίματος από υποτίθεται ανεμβολίαστους" νόμος της αγοράς. Πρέπει να αλληλοστηριχθούμε σε περίπτωση ανάγκης... ίσως να γίνει μια σελίδα τέτοιας αιμοδοσίας εδώ μέσα. Τάχιστα! Στην Αμερική, σε κάποιες Πολιτείες δεν μπορούν οι εμβολιασμένοι να δώσουν αίμα. Και δεν τους ασφαλίζουν για κανένα λόγο!».

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καταρρίπτει τις θεωρίες συνωμοσίας

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες για την ασφάλεια του αίματος έναντι της λοίμωξης Covid-19, που έχει εκδώσει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, δεν απαιτείται περίοδος αποκλεισμού για τους αιμοδότες, που έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού με εμβόλια, που περιέχουν μη πολλαπλασιαζόμενους αδρανοποιημένους ή μη ζώντες μικροοργανισμούς (Pfizer, AstraZeneca, Janssen/J&J, Moderna) με την προϋπόθεση ότι αισθάνονται καλά μετά τον εμβολιασμό και πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις αιμοδοσίας.

Εάν μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις μπορεί να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά. Οσον αφορά στα κριτήρια επιλογής αιμοδοτών:

  • Άτομα με επιβεβαιωμένη ή πιθανή λοίμωξη COVID ή που παρουσιάζουν κάποιο από τα συμπτώματα που σχετίζονται με λοίμωξη από κορονοϊό δεν επιτρέπεται να αιμοδοτήσουν.
  • Εάν ο υποψήφιος αιμοδότης είχε συμπτώματα λοίμωξης με κορονοϊό και θετικό έλεγχο για την παρουσία του ιού μπορεί να αιμοδοτήσει εάν έχουν περάσει τουλάχιστον 28 ημέρες από την αποδρομή των συμπτωμάτων.
  • Εάν ο υποψήφιος αιμοδότης είχε συμπτώματα αλλά είχε αρνητικό έλεγχο για την παρουσία του ιού μπορεί να αιμοδοτήσει εάν έχουν περάσει τουλάχιστον 14 ημέρες από την αποδρομή των συμπτωμάτων
  • Εάν ο αιμοδότης είχε συμπτώματα ύποπτα για κορονοϊό και δεν ελέγχθηκε για την παρουσία του ιού ή έχει ελεγχθεί αλλά δεν γνωρίζει το αποτέλεσμα του ελέγχου μπορεί να προφέρει αίμα εάν έχουν περάσει 28 ημέρες από την αποδρομή των συμπτωμάτων
  • Άτομα που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα αλλά είχαν επαφή με επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα και έχει συστηθεί απομόνωση μπορούν να αιμοδοτήσουν εάν έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την πρώτη ημέρα της απομόνωσης. Εάν δεν συστήθηκε απομόνωση και ο αιμοδότης αισθάνεται καλά μπορεί να αιμοδοτήσει.
  • Υποψήφιοι αιμοδότες στους οποίους έχει συστηθεί να παραμείνουν σε απομόνωση ή καραντίνα μετά από ταξίδι, δεν μπορούν να αιμοδοτήσουν εάν δεν περάσουν 14 ημέρες από την πρώτη ημέρα της απομόνωσης ή καραντίνας. Εάν παρέλθουν οι 14 ημέρες και ο υποψήφιος αιμοδότης αισθάνεται καλά μπορεί να αιμοδοτήσει.
  • Αιμοδότες που γνωρίζουν ότι έχουν αντισώματα έναντι του κορονοϊού μπορούν να αιμοδοτήσουν με την προϋπόθεση ότι τις τελευταίες 28 ημέρες δεν είχαν συμπτώματα ύποπτα για λοίμωξη COVID.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA